EKSPERTI SAVETUJU: Primenite ovih 5 saveta za povećanje produktivnosti
Foto: Tim Edukacija

Povećajte produktivnost

EKSPERTI SAVETUJU: Primenite ovih 5 saveta za povećanje produktivnosti

Edukacija -

Čime god da se bavite, radna produktivnost predstavlja jedan od ključnih elemenata uspešnog i efikasnog radnog dana. Kako biste povećali učinak, važno je da usvojite različite proverene strategije i tehnike. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih saveta za povećanje produktivnosti koje možete primeniti već danas.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

1. Organizujte svoj radni prostor

Autor Danijel Goleman za „Harvad biznis rivju“ kaže da je organizovanje radnog prostora jedan od osnovnih koraka za povećanje produktivnosti. On preporučuje uklanjanje svega što vam ometa fokus, kao i organizovanje papira i dokumenata u fascikle i fioke.

Iako mnogi tvrde da se bolje snalaze u kreativnom haosu, nauka je potkrepila gorenavedene tvrdnje. Prema istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Prinston, neuredni prostori i stolovi negativno utiču na produktivnost.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

2. Planirajte svoje zadatke

Planiranje zadatka i izrada dnevnog rasporeda mogu pomoći u fokusiranju i povećanju produktivnosti, kaže za magazin „Inc“ Emili Ričet. Ona savetuje planiranje rasporeda za naredni dan, uz izdvajanje prioriteta i vremenskih okvira za svaki zadatak.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

3. Koristite tehniku „Pomodoro“

Tehnika „Pomodoro“ predstavlja metod rada koji podrazumeva rad u intervalima od 25 minuta, nakon čega sledi pauza od 5 minuta. Tehnika koju promoviše autor „Forbsa“ Trevis Bredberi pomaže u fokusiranju i sprečavanju prevelikog umora, koji može uticati na produktivnost.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

4. Ograničite korišćenje društvenih mreža

Prekomerno korišćenje društvenih mreža može negativno uticati na produktivnost. Ograničavanje vremena koje se provodi na društvenim mrežama tokom radnog vremena predlaže preduzetnica Rouz Lidem.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

5. Koristite softverska rešenja za upravljanje zadacima

Softverska rešenja poput Trelloa i Asane mogu pomoći u organizovanju zadataka, planiranju projekata i povećanju produktivnosti.

Suzan Hetfild s portala „Balansd karirs“ (Balanced careers) podseća da ova rešenja omogućavaju jednostavno praćenje napretka projekata i deljenje informacija među članovima tima.

Ako želite da uspešno kročite u svet biznisa, pratite ove proverene savete i do maksimuma iskoristite svaki radni dan.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track