ŠTA WEB DIZAJNER MORA DA ZNA? Ako želite da budete web dizajner, ovladajte ovim alatima
Foto: Tim Edukacija

Kako da postanete web dizajner

ŠTA WEB DIZAJNER MORA DA ZNA? Ako želite da budete web dizajner, ovladajte ovim alatima

Edukacija -

Pre nego što otpočnete karijeru web dizajnera, morate ovladati najčešće korišćenim alatima. U nastavku saznajte koje alate, po mišljenju eksperata s edukativne platforme BrainStation, aspolutno svaki web dizajner mora da zna.

WordPress

Platforma koja pokreće 27 procenata svih web stranica na internetu i 76 posto tržišta u softveru za menadžment sadržaja ne gubi na popularnosti pa je ovo dobro mesto da se počne. Sa više od 1000 tema i plaginova, WordPress će vam omogućiti da za klijente brzo pravite, uređujete, prilagođavate i optimizujete web stranice.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Sketch

Sketch se najčešće koristi za dizajn korisničkog interfejsa i pravljenje prototipova. Ako radite sa vektorskom grafikom i crtežima, Sketch je pravi izbor.

InVision Studio

Iako je WordPress mnogo popularniji, zbog široke palete mogućnosti koje daje korisniku, InVision Studio mnogi dizajneri smatraju najkompletnijim alatom. On između ostalog daje mogućnost da pravite i prilagođene animacije i dopadljive tranzicije.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Photoshop

S obzirom na to da je kvalitet slika važan aspekt web sajta, Photoshop je jedan od alata kojima web dizajner mora da barata. Njegove neograničene mogućnosti za obradu slika pomoći će da vaš web sajt izgleda dopadljivo i profesionalno jer ćete moći da upotrebite sve što želite, da spojite blistave šablone i šare.

Dreamweaver

Još jedan alat iz paketa kome pripada Photoshop daje mogućnost kodiranja web dizajna čak i ako niste profesionalni programer. Predefinisane mustre pomoći će početnicima da kreiraju atraktivan i prilagodljiv web sajt.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Google Web Designer

Sadržaj razvijen u HTML5 okruženju omogućiće vam da realizujete svoju viziju uz pomoć animacije i interaktivnih elemenata. Jedna od prednosti je laka integracija sa ostalim proizvodima kompanije Google.

Ako želite da ovladate teorijom i praksom web dizajna tako da maksimalno iskoristite pomenute i druge alate, trebaće vam više od par nedelja kratkog kursa. Jednogodišnja obuka za web dizajnera najbolji je način da dođete do znanja i zvanja koje će vam pomoći da ponađete posao i kroz realizaciju svoje kreativnosti obezbedite budućnost.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track