KAKO POSTATI MODELAR: Preduzmite ovih 5 koraka i postaćete CAD dizajner
Foto: Tim edukacija

Kompjuterski dizajn

KAKO POSTATI MODELAR: Preduzmite ovih 5 koraka i postaćete CAD dizajner

Edukacija -

CAD dizajniranje (kompjuterski potpomognut dizajn) je oblast koja kombinuje kreativnost i tehničke veštine radi kreiranja digitalnih modela i crteža proizvoda. Posedovanje ove atraktivne veštine može vam doneti karijeru u industriji video-igara, dizajna enterijera, video-produkcije i mnogim drugim. Ako mislite da imate talenat i želeli biste da se oprobate kao CAD dizajner, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste razvili svoje veštine i usmerili svoju karijeru u ovoj oblasti.

Steknite obrazovanje

Počnite sa sticanjem osnovnih znanja iz CAD-a. Možete se upisati na kurseve ili programe obuke u lokalnim tehničkim školama ili univerzitetima. Kratki kursevi vas neće pripremiti za karijeru u ovom dinamičnom poslu, pa je najbolje da odvojite godinu dana i naučite CAD na proverenom sertifikovanom obrazovnom programu.

Tim edukacija
foto: Tim edukacija

Ovladajte softverom

Postanite vešti u korišćenju CAD softvera. Najpopularniji CAD programi u industriji su AutoCAD, SolidWorks i CATIA. Provedite vreme na učenju ovih programa i steknite praktične veštine kroz rad na projektima, idealno još tokom školovanja.

Stvorite portfolio

Sticanje iskustva je ključno za uspeh CAD dizajnera. Pronađite prilike za sticanje praktičnih veština, poput pripravništva ili rada na projektima u svojoj zajednici. Kreirajte i portfolio koji će prikazati vaše najbolje radove. Ovo možete postići tako što ćete raditi na stvarnim projektima ili kreirati sopstvene modele za vežbu.

Tim edukacija
foto: Tim edukacija

Ostanite informisani

Učenje ne prestaje sa dobijanjem sertifikata. Uvek se trudite da pratite trendove u industriji CAD dizajna i ne prestajte da se upoznajete sa najnovijim tehnologijama. Redovno čitajte stručne časopise, blogove i, ako ste u prilici, učestvujte na konferencijama i seminarima kako biste ostali u toku sa novostima i proširili svoje znanje.

Izgradite mrežu poslovnih kontakata

Profesionalna mreža kontakata u industriji za uspeh je značajna koliko i zanat. Zato se povežite sa drugim CAD dizajnerima, inženjerima i poslodavcima putem LinkedIna, profesionalnih grupa i događaja. Ovo će vam pomoći da pronađete nove mogućnosti za zapošljavanje i razvoj karijere.

Tim edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track