ONE RASTU BRŽE OD KONKURENCIJE: Ovo je top-5 kompanija koje uzleću u IT svetu
Foto: Tim Edukacija

Najbrže rastuće kompanije

ONE RASTU BRŽE OD KONKURENCIJE: Ovo je top-5 kompanija koje uzleću u IT svetu

Edukacija -

Svet informacionih tehnologija se konstantno razvija i svako malo se pojavljuju mlade kompanije koje postavljaju nove standarde i menjaju pravila igre. U nastavku saznajte koje su među njima u najvećem rastu.

Stripe:

Ova kompanija za obradu plaćanja potresla je IT svet. Sa interfejsom njihovog rešenja koji je izuzetno lak za korišćenje, Stripe je postao izbor klijenata svih veličina. Njihova popularnost je za rezultat imala više od 1,6 milijardi investicija, dok je vrednost kompanije procenjena na više od 20 milijardi.

UiPath:

Link Group
foto: Tim Edukacija

UiPath je kompanija specijalizovana za robotsku automatizaciju procesa. Ova platforma omogućava biznisima da automatizuju repetitivne zadatke i na taj način oslobode vreme zaposlenima da se bave važnim stvarima. Do sada su finansirani sa više od 1,2 milijarde dolara, dok je vrednost kompanije procenjena na 7 milijardi.

SpaceX:

Link Group
foto: Tim Edukacija

SpaceX je kompanija za istraživanje svemira koju je osnovao Ilon Mask. Njen glavni zadatak je da putovanje po svemiru učini pristupačnijim i jeftinijim. Ušli su u istoriju lansirajući prvu privatno finansiranu letelicu koja je došla do međunarodne svemirske stanice. Vrednost ove kompanije procenjena je na više od 46 milijardi dolara.

Snowflake:

Snowflake je kompanija za skladištenje zasnovana na računarstvu u oblaku. Ona omogućava preduzećima da skladište, analiziraju i dele velike količine podataka na bezbedan i skalabilan način.

Kompanija je do sada finansirana sa više od 1,4 milijarde, dok je njena trenutna vrednost više od 12 milijardi dolara.

Palantir:

Palantir je kompanija za analizu podataka koja je specijalizovana za rad sa organizacijama javnog sektora koje operišu velikim količinama osetljivih podataka. Njihova platforma omogućava korisnicima da vizualizuju i analiziraju kompleksne setove podataka.

Do sada su sakupili više od 2,5 milijardi u sponzorstvima, a procenjeni su na čak 20 milijardi.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Ovo je nekoliko kompanija koje trenutno beleže neverovatan rast istovremeno menjajući naš odnos prema tehnologijama. Ako i sami imate ideju za revolucionarni softverski proizvod, obuka za vođenje biznisa u IT sektoru je najbrži način da ga lansirate. Za manje od godinu dana možete ovladati svim menadžerskim tehnikama i steći iskustvo kroz realizaciju mini-projekata u realnim uslovima.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track