VRSTE KARIJERA U IT SEKTORU: Otkrijte koja je za vas
Foto: Tim Edukacija

Informacione tehnologije

VRSTE KARIJERA U IT SEKTORU: Otkrijte koja je za vas

Edukacija -

Industrija informacionih tehnologija (IT) nudi širok spektar karijernih mogućnosti i veliku zaradu. Ako razmatrate građenje budućnosti u ovom svetu, možete izabrati različite puteve. Stoga vam predstavljamo nekoliko vrsta karijera koje postoje u IT-ju.

1. Razvoj softvera

Ova oblast obuhvata programiranje, dizajniranje i izgradnju softvera. U njoj je fokus na programskim jezicima kao što su, primera radi, Java i Python, a neretko je posao u vezi s razvojem za mobilne uređaje.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

2. Mrežno inženjerstvo

Mrežni inženjeri se bave dizajniranjem, implementacijom i održavanjem mrežnih sistema. Oni su odgovorni za povezivanje računara i uređaja u mreži i osiguravanje njihove sigurnosti i performansi.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

3. Baze podataka

Specijalisti za baze podataka rade na održavanju velikih baza podataka i upravljanju njima. Oni se bave strukturiranjem, skladištenjem, upravljanjem podacima i osiguravanjem efikasnog pristupa informacijama.

4. Sigurnost informacija

Stručnjaci za sigurnost informacija se bave zaštitom informacija od neovlašćenog pristupa, krađe podataka i hakerskih napada. Oni razvijaju i implementiraju sigurnosne strategije i tehnologije.

5. Analiza podataka

Analitičari podataka se, za razliku od svojih kolega koji su angažovani na bazama podataka, bave obradom i interpretacijom njihovih velikih skupova kako bi dobili korisne uvide i informacije. Oni koriste različite alate i tehnike za analizu podataka i donošenje informisanih poslovnih odluka.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

6. Dizajn

Dizajnerski posao može varirati od kreiranja grafičkih rešenja do osmišljavanja interfejsa aplikacija i programa. S druge strane, ovi profesionalci mogu raditi na vizuelnom prikazivanju rezultata rada kolega koji se bave analizom podataka.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Za koju god karijeru se odlučili, biće vam potrebna rigorozna obuka. Iako takav trening ne može trajati nekoliko nedelja, ipak je moguće usavršiti se za 12 meseci. Obuka za poslove u IT sektoru pod vođstvom mentora su najbolji način da se pripremite za karijeru na ovom atraktivnom tržištu rada, koje se stalno menja i raste.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track