KREATIVNA SUBOTA NA FAKULTETU SAVREMENIH UMETNOSTI
Foto: Tim Edukacija

Besplatne praktične radionice za srednjoškolce:

KREATIVNA SUBOTA NA FAKULTETU SAVREMENIH UMETNOSTI

Edukacija -

Ako idete u srednju školu, a imate talenat za umetnost i volite različite kreativne stvari, onda bi u subotu, 16. decembra, trebalo da budete na Fakultetu savremenih umetnosti, koji i ove godine organizuje Creative Art Workshop. Biće organizovane radionice iz različitih oblasti: iz glume, slikarstva i crtanja i multimedijalne produkcije.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Dakle, ako ste srednjoškolac kreativac, odaberite umetničku oblast koja vas zanima, prijavite se i dođite da uživate u zajedničkim kreacijama i idejama.

FSU Creative Art Workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd) i zamišljen je kao mesto gde će se okupiti ljudi zajedničkih interesovanja i talenata. Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama.

Više o kreativnim radionicama pogledajte na ovoj stranici.

Sedam umetničkih radionica za srednjoškolce kreativce

FSU organizuje sedam različitih radionica namenjenih srednjoškolcima. Potrebno je samo da odluče da učestvuju na nekoj od radionica iz sledećih oblasti: glume, slikarstva i crtanja i kreativnih komunikacija. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

SAVREMENE VIDEO-FORME: NAUČITE TEHNIKE POMOĆU KOJIH ĆETE KREIRATI VIDEO-SADRŽAJ

Kroz radionicu „Savremene video-forme” polaznicima će biti predstavljeno kako da pomoću osnovne tehnike nauče da kreiraju različite video-sadržaje, od onih za mobilne telefone do kompleksnijih formi, kao i da razumeju i analiziraju video-art. Prijavite se za ovu radionicu.

LINIJA KAO EKG AUTORA: SPOZNAJTE VAŽNOST CRTEŽA KAO OSNOVE U STVARALAČKOM RADU

Na ovoj radionici polaznici će imati priliku da spoznaju važnost crteža kao osnove u stvaralačkom, profesionalnom radu. Konstantan trening ruke i oka – uspostavljanje njihove savršene komunikacije. Vladanje linijom u okvirima dizajna. Vizuelni koncepti karaktera i prostora. Polaznici nakon uvodnog predavanja crtaju na A3 formatima na zadatu temu.Prijavite se za ovu radionicu.

LJUDSKA FIGURA U PROSTORU: SOPSTVENIM ISTRAŽIVANJEM MODELA DO UMETNIČKOG DELA

Na ovoj radionici učesnici će imati prilike da aktivno stvaraju, promišljaju figuru i njen odnos u prostoru. Umetnici istražuju modele, koji su pozicionirani tako da komuniciraju sa drugim segmentom u okolini, tragajući za željenim estetskim efektom. Prijavite se za ovu radionicu.

DIGITALNO MODELOVANJE PO ŽIVOM MODELU U ZBRASHU: Nacrtajte 3D model portreta po živom modelu

Na ovoj zanimljivoj radionici učesnici će naučiti kako da izvedu 3D model portreta u Zbrashu po živom modelu. U prvom delu radionice đaci bi se upoznavali sa samim programom i njegovim funkcijama, a zatim bi izvodili digitalnu studiju skulpture portreta uz anatomsku korekciju mentora. Tokom modelovanja portreta đacima bi bila skrenuta pažnja i na sve likovne komponente koja bi trebalo da zadovolji jedna studija skulpture (proporcije, statika, ritam, kompozicija, tekstura…) i bili bi upoznati sa različitim principima građenja forme. Na kraju radionice učesnici bi dobili 3D skulpturu u digitalnom formatu.

Cilj radionice je da se đaci upoznaju sa osnovama programa Zbrush i dobiju jedinstvenu priliku da izvedu digitalnu skulpturu po živom modelu. Prijavite se za ovu radionicu

TEHNIKA GLASA: PRONAĐITE SVOJ AUTENTIČNI GLAS

Ova radionica osmišljena je s ciljem da pokaže polaznicima (zainteresovanim za studije glume) koliko ima prostora da napreduju u svom glasu. Postavka glasa (impostacija), otvaranje i dikcija sastavni su deo svakog susreta sa glumom. Koristeći razne tehnike u ovoj radionici, pokušaćemo da pronađemo vaš autentični glas, a kroz različite vežbe učićemo vas kako da ga ozvučite i slobodno izrazite bez ikakve nelagode, i sve to uz vežbe disanja, koje nam omogućavaju maksimalnu kontrolu nad glasom i vokalnim izazovima. Prijavite se za ovu radionicu.

SCENSKE BORBE I AKROBATIKA: POBOLJŠAJTE MOTORIČKE SPOSOBNOSTI, RAZVIJTE KREATIVNOST I VIZIONARSKU SVEST

Polaznici kreativne radionice „Scenske borbe i akrobatika” biće u prilici da se upoznaju sa njenim osnovnim elementima, čiji je cilj da se, između ostalog, poboljšaju opšte motoričke sposobnosti, razvijaju kreativnost i vizionarska svest, a posebno da se podstaknu motivacija i moralno-voljni faktor za umetnost u celini. Prijavite se za ovu radionicu

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

GLUMA

Kreativna radionica glume će omogućiti budućim kandidatima da se susretnu sa vežbama koje će ih delimično, ali značajno upoznati sa programom glume koji su pohađale generacije studenata na FSU. Profesori glume pripremili su vežbe koje će pomoći svim zainteresovanim kandidatima da na najbolji mogući način kreativno započnu proces pripreme za ovaj dramski, tj. umetnički smer na našem fakultetu. Prijavite se za ovu radionicu

Subota je dan za kreativnost: Rezervišite svoje mesto na vreme

Obezbedite svoje mesto u subotu, 16. decembra, na kreativnim radionicama i uživajte u danu umetnosti koji je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art-svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do petka, 15. decembra, do ponoći, kada se prijave zatvaraju. Prijavite se besplatno preko ove stranice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track