Zaposlili ste se, a niste završili fakultet? Evo kako najlakše da NASTAVITE STUDIRANJE
Foto: Shutterstock

Zaposlili ste se, a niste završili fakultet? Evo kako najlakše da NASTAVITE STUDIRANJE

Edukacija -

Nastaviti studije nakon nekoliko godina pauze, nije nemoguće.

Ljudi nezavršen fakultet često doživljavaju kao lični neuspeh i razočarenje od strane porodice. Međutim, nužno je odvažiti se i u bilo kom momentu života, nastaviti školovanje i steći zvanje diplomiranog. Godine nisu prepreka, za šta je dokaz Aleksandra, danas uspešna žena, koja je poželela da podeli sa nama svoju studentsku priču:

- Studije sam upisala sa puno entuzijazma, uz veliku podršku roditelja i cele familije. Uspela sam da upadnem na budžet, što sam kao način finaniranja i sačuvala upisom druge godine. Sada se s osmehom sećam na taj period. Međutim, desile su se neke porodične situacije i okolnosti mog opuštenog studiranja su se promenile. Kako roditelji umeju da kažu deci da je jedina briga u tom periodu da uče i budu dobari studenti, tako se ta moja jedina obaveza promenila. Morala sam da počnem da radim i pomognem finansijski porodicu. Zaključujete da predavanja nisam mogla da pohađam, bilo je sve manje vremena za učenje, dan i noć sam zamenila, a nekada sam i veoma malo spavala. Nažalost sa studijama sam stala negde na trećoj godini. Lepa stvar je da danas, nakon 14 godina imam porodicu, dvoje dece i treće na putu.

- Želela sam da uz podršku svoje porodice, pružim sebi ispunjenje neostvarenog sna i završim fakultet. Da, odluka je doneta da nastavim svoje studiranje uz prelazak na Fakultet društvenih nauka, koji mi je pružio veliku podršku kroz mentorski rad, finansijske pogodnosti i jednu potpuno drugačiju dimenziju školovanja. Nisam se pokajala, a razmišljam i o master studijama.

Iz Aleksandrine priče, možemo videti da nije nemoguće nastaviti davno započete studije. Bitna je dobra volja, želja, podrška i dobar odabir fakulteta.

Ako si i ti u ovakvoj, ili sličnoj situaciji, nikad nije kasno da nastaviš započeto. Ukoliko želiš da saznaš sve informacije koje ti mogu pomoći oko nastavka studiranja, kao i koje pogodnosti su ti na raspolaganju – popuni upitnik klikom OVDE.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja