Najnovije vesti

PASTOR RASPISAO IZBORE: Vojvođani na biralištima 21. juna
Foto: N. H.

izbori 2020

PASTOR RASPISAO IZBORE: Vojvođani na biralištima 21. juna

Izbori 2020

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku kojom će redovni pokrajinski izbori biti održani 21.juna ove godine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom će redovni pokrajinski izbori biti održani 21.juna ove godine.

Pastor je naglasio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u AP Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici.Poslanici (njih 120) biraju se na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka, koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje građansko pravo i obavezu, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Pastor je tekođe pozvao i učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...