Smena ministra prosvete zbog proterivanja Desanke iz udžbenika
Foto: Printscreen

Smena ministra prosvete zbog proterivanja Desanke iz udžbenika

Izbori 2020 -

BEOGRAD – Kalicija ZA KRALJEVINU SRBIJU traži smenu ministra prosvete zbog skandaloznog izbacivanja Desanke Maksimović iz udžbenika gimnazijalaca u Srbiji.

Onaj ko je spreman da za dan bombardovanja Beograda od strane fašističke Nemačke, oboji svoju žrtvu u zastavu Nemačke, taj je spreman da ide i dalje u svom samoponištavanju, da izbaci pesnika „Krvave bajke“ kako se naša deca i naš narod ne bi, pomoću te pesme i pesnika, sećala svoje tragične prošlosti. Desanka Maksimović je tražila pomilovanje za sve nas i za sve naše grehe. I baš ta knjiga „Tražim pomilovanje“, proterana je sada i u Srbiji. Ne treba onda de se čudimo šta se u Crnoj Gori dešava sa Njegošem , Svetim Savom, svetinjama i olatrima i svim duhovnim i materijalnim vrednostima srpskim. Ako se prisetimo da je u skorašnje vreme našoj deci u školama, primer za vokativ išao iz Cecine pesme, a jedan udžbenik geografije bio spremljen sa mapom Srbije bez Kosova i Metohije, onda ne treba da nas čudi, ako se ovo dešava u Srbiji, sve ono šta se događa nama i našoj srpskoj Kulturi u razbijenim pločama ćirilice u Hrvatskoj, i poharanoj azbuci i udžbenicima u Crnoj Gori... Ne znamo kom nalogodavcu ovakve politike u prosveti moraju na ovaj i ovakav način da se polažu računi i ko treba da bude zadovoljan ovakvim nedelima naše države. Srpski narod i njegovi najvitalniji interesi svakako ne.

ZA KRALJEVINU SRBIJU sa gnušanjem osuđuje ovakvo delovanje Ministra i Ministarstva prosvete Republike Srbije, i zahteva smenu Ministra i odgovornost svih koji su u tome učestvovali.

(Promo - tekst / Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track