Najnovije vesti

RIK: Proglašena izborna lista 1 od 5 miliona, Čeda Jovanović mora da ispravi nedostatke
Foto: Ana Paunković

KOALICIJI ZA MIR NEDOSTAJE 612 POTPISA

RIK: Proglašena izborna lista 1 od 5 miliona, Čeda Jovanović mora da ispravi nedostatke

Izbori 2020

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu "Grupa građana: 1 od 5 miliona" za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 21. jun.

Ta lista je proglašena nakon što je podnosilac, postupajući po zaključcku RIK-a, naknadno dostavio nedostajuće pravno valjane izjave birača koji podržavaju listu.

Na sednici je usvojena odluka da predstavnici ove liste uđu u prošireni sastav RIK-a.

Kako je rečeno, još uvek nisu dostavili predlog tih kandidata, a na to imaju pravo do 15. juna.

Takođe, usvojeni su i zaključci na osnovu kojih je podnosiocima dve izborne liste naloženo da u roku od 48 sati od dostavljanja zaključka, otklone nedostatke svojih lista kako bi one mogle biti proglašene, a reč je o listama "Čedomir Jovanović - koalicija za mir" i "Pokret Levijatan - živim za Srbiju".

Kako je rečeno, koalicija "Čedomir Jovanović - koalicija za mir" treba da dostavi RIK-u najmanje 612 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, koliko nedostaje do 10.000 takvih izjava.

Kada je reč o izbornoj listi "Pokret Levijatan - živim za Srbiju", podnosilac te liste treba da dostavi najmanje 3.085 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu.

RIK je odbila kao neosnovan prigovor predsednika Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića u vezi sa podnošenjem izborne liste kandidata za predstojeće izbore.

Osim toga, kao neblagovremeni odbačeni su prigovori birača na rešenje o nastavku postupka sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track