TRUFUNOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE PROMENIO ODLUKU O BOJKOTU IZBORA Sedeo sam sa gomilom bezidejnih likova
Foto: Screenshot Nova S

posredi je licemeran pristup dela opozicije

TRUFUNOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE PROMENIO ODLUKU O BOJKOTU IZBORA Sedeo sam sa gomilom bezidejnih likova

Izbori 2020 -

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da je promenio odluku o bojkotu izbora jer pokušava da se bori i jer je uvideo da za deset meseci "kampanje bojkota" nije učinjeno ništa.

"Promenio sam odluku zbog toga jer sabornici i saveznici sa kojima sam deset meseci raspravljao o tome kako je i koliko Vučić loš, nisu dali nijednu "mrvu" nečega napred", rekao je Trifunović u Utisku nedelje.

Licemerno je, navodi, zahtevati bojkot, a ne učiniti napor da se narodu predoči šta znači bojkot.

"U septembru prošle godine su otišli do Mladenovca i polepili "bojkot" na saobraćajne znake", ironično je primetio Trifunović.

Kako kaže, shvatio je da sedi sa "gomilom bezidejnih likova".

foto: Screenshot Nova S

Vuk Jeremić je, kaže, čak rekao da nije dovoljan bojkot jednih izbora...

"Ne želim da dajem svoju potvrdu njihovoj agendi u kojoj treba da se desi ne znam šta. Da onemoća Vučić pa da ga oni sruše "nokautom" na pitanju Kosova. To su gluposti", zaključio je lider PSG.

Prema rečima Trifunovića, posredi je licemeran pristup dela opozicije koji, kako je objasnio, nije dao smislen odgovor "šta radimo u bojkotu".

"Da li očekujete da ta međunarodna zajednica i Evropski parlament, protiv koje je 90 odsto opozicije, a očekuje podršku od nje, dođe i sruši legitimitet Aleksandra Vučića? To se neće dogoditi", naveo je on i uporedio situaciju sa lokalnim izborima u Albaniji, gde je izašlo 21 odsto građana na izbore pa niko u svetu, kaže, nije doveo u pitanje legitimitet albanskih izbora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track