ZUKORLIĆ NA PEŠTERU: Promjena može doći samo uz pobjedu Stranke pravde i pomirenja
Foto: Stranka pravde i pomirenja

ZUKORLIĆ NA PEŠTERU: Promjena može doći samo uz pobjedu Stranke pravde i pomirenja

Izbori 2020 -

Nosilac liste “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” akademik Muamer Zukorlić obišao j danas Donju Pešter i održao tri skupa u Mjesnim zajednicama Delimeđe, Ljeskova i Crkvine. Akademik Zukorlić istakao da prava promjena u Sandžaku može doći samo uz pobjedu Stranke pravde i pomirenja.

foto: Stranka pravde i pomirenja

– Mi smo imali dvije šanse da obnovimo bošnjačko jedinstvo. Jedna je bila šansa zajednička lista u Sandžaku, oni su je odbili. Ostalo nam je samo druga šansa. Druga šansa za obnovu bošnjačko-sandžačkog jedinstva jeste pobjeda Stranke pravde i pomirenja na izborima 21. juna. Pošto su nam uskratili prvu šansu ostala je druga. Više nemamo izbora, uz Božiju pomoć možemo, hoćemo i moramo da ih pobijedimo i to trijumfalno, uvjerljivo.

foto: Stranka pravde i pomirenja

Simbolično poručio da su u svim ratovima Pešterci bili prevaga, te da očekuje da ovog puta, olovkom presude vlasti koja ih 30 godina uzurpira. “Nijedan dio Sandžaka se nije odbranio bez Pešteraca, tamo gdje su oni došli u pomoć, Sandžak je odbranjen i sada ćete vi da odlučite da li ćemo se osloboditi SDA i SDP robstva, ponižavanja i pljačke ili ćemo opet ostati u manjini i dati im da nas još 4 godine robe, gaze, ismijavaju, ponižavaju i predstavljaju na način koji nedolikuje ovom narodu.”

foto: Stranka pravde i pomirenja

Akademik Zukorlić dodao da su veoma blizu pobdje, da pobjeda miriše, te da je SPP nadlozaće snaga.

foto: Stranka pravde i pomirenja

– Zajedno dalje ka uspjehu do cilja, uz Božiju pomoć, SAMO PRAVO. Samo pravo zbori, samo pravo radi, samo pravo misli, samo pravo vjeruj i ne brini, onaj ko sve radi pravo taj se nikada neće postidjeti. A vidjeli 30 godina kako izgleda kada se govori krivo, kada se radi krivo, na kraju sve izađe krivo. Zato je spas SAMO PRAVO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track