LOZNIČANI GLASAJU NA 90 BIRAČKIH MESTA: 73.805 birača glasa za odbornike lokalnog parlamenta
Foto: T. Ilić

izbori 2020.

LOZNIČANI GLASAJU NA 90 BIRAČKIH MESTA: 73.805 birača glasa za odbornike lokalnog parlamenta

Izbori 2020 -

U lozničkom kraju na današnjim lokalnim i parlamentarnim izborima pravo glasa ima 73.805 birača koliko ih je upisano u jedinstveni birački spisak za područje grada Loznice.

Oni će svoje glasačke listiće za izbor odbornika budućeg saziva lokalnog parlamenta ubacivati na tačno 90 biračkih mesta, saopštila je Gradska izborna komisija (GIK).

Najviše birača proći će kroz biračko mesto broj 51, odnosno zgradu gradske uprave gde, prema biračkom spisku, pravo da zaokruži svoje stranačke favorite ima najviše Lozničana, tačno 2.571 glasač. Uglavnom će se danas glasati u objektima svih 14 osnovnih škola, muzičkoj, jednoj srednjoj, seoskim domovima kulture, mesnim zajednicama kao i u nekoliko ugostiteljskih objekata i privatnih kuća.

Za ulazak u gradsku skupštinu nadmeće se osam proglašenih lista od kojih samo jedna ima kandidate za svih 59 odborničkih mesta, dve imaju 41, odnosno 40 ponuđenih kandidata dok ostalih pet lista ima po 20 imena. Ukupno se za 59 mesta u odborničkim klupama nadmeće 240 kandidata sa osam lista, odnosno četiri za jedno mesto.

foto: T. Ilić

Pre četiri godine Lozničani su na glasačkom listiću za lokalne izbore u ponudi imali 11 izbornih lista i skoro duplo više kandidata nego sada, njih 466 za mesta u gradskoj skupštini.

Gradska uprava Loznice objavila je obaveštenje u vezi sa poštovanjem mera za sprečavanje širenja koronavirusa tokom izbora. U obaveštenju se podseća da su na snazi iste mere koje važe za okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru pa će za sve birače koji dođu na glasanje biti obezbeđene zaštitne maske, a biće deljene ispred ulaza na biračko mesto. Preporuka je, kažu iz gradske uprave, da se pre ulaska na biračko mesto maska stavi na lice, ali i naglašavaju da i građani koji ne postupe tako imaju pravo da glasaju.

Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track