NAPREDNJACI UBEDLJIVI NA VRAČARU: Prebrojani svi glasovi, SNS 51,07 odsto, znatno više nego na prošlim izborima
Foto: Dragan Kadić

Više nego ikad

NAPREDNJACI UBEDLJIVI NA VRAČARU: Prebrojani svi glasovi, SNS 51,07 odsto, znatno više nego na prošlim izborima

Izbori 2020 -

Iako je opština Vračar godinama važila za tvrdo demokratsko jezgro, na ovim izborima Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu.

Nakon što su prebrojani svi glasovi, sa svih biračkih mesta, rezultati su pokazali da je SNS dobila 51,07 odsto glasova.

Na izbore je izašlo 20.257 birača ili 31,93 odsto, a SNS je osvojila 10.345 glasova, odnosno 51,07 odsto.

foto: Ana Paunković

Zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić kaže da je ova stranka imala značajno bolji plasman nego na prethodnim izborima.

- Na prošlim izborima za gradsku skupštinu, 2018, SNS je osvojila 8.900 glasova, što znači da smo sada osvojili 1.445 glasova više, što je povećanje od 16,23 odsto - rekao je Vesić. On je ukazao da je broj glasova koji je SNS sada osvojila veći od broja glasova koji je uzela cela opoziciona lista 2016. godine i skoro identičan broju glasova Dragana Đilasa 2018. godine.

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar dr Nenad Đorđević kaže za Kurir da je prezadovoljan ovim rezultatima i da su oni dokaz njihovg predanog rada.

- To su građani prepoznali. Uprkos lošem vremenu, strahu od korone, neuspelom propagiranju bojkota, mi smo uspeli da dobijemo ubedljivu pobedu i 1.445 glasova više nego na prošlim izborima za gradsku skupštinu 2018. Kao iskusna i odgovorna vlast, ovaj odličan rezultat nas neće opustiti ili učiniti da se zaigramo, već sasvim suprotno, povećaće nam motivaciju i odgovornost da za naše Vračarce uradimo još više u naredne četiri godine - zaključuje Đorđević.

Na Vračaru je drugi SPS sa 13,89 odsto glasova, a treća je koalicija Trifunović - Tadić sa 10,02 odsto glasova.

Potom sledi Metla sa 7,68 i Šapić sa 7,5 odsto glasova. Građani su odlučili i da u lokalni parlament ulaze još Društvo za ulepšavanje Vračara sa 3,15 odsto i Zeleni pokret Vračar sa 3,00 odsto glasova.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track