PORTPAROLKA DS ALISA KOCKAR: Vraćanje poverenja mladih najveći izazov
Foto: RTS Printscreen

izbori 2022

PORTPAROLKA DS ALISA KOCKAR: Vraćanje poverenja mladih najveći izazov

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar ocenila je danas da je režim Aleksandra Vučića učinio sve da mlade odvrati od bavljenja politikom i da je najveći izazov uspostavljanje poverenja i direktne komunikacije sa mladima.

"Sav prostor, medijski i fizički, gde bi mladi mogli da nas bolje vide i upoznaju zauzela je Srpska napredna stranka, prisvojila ga i udaljila od mladih. Kancelarije za mlade postale su ispostave za regrutovanje novih članova partija na vlasti, a Saveti za mlade, školski i studentski parlamenti poligoni za vežbu mladih nada naprednjaka", poručila je Alisa Kockar.

Kako je saopštila, demokrate su pokušale sopstvenim primerom da pokažu da danas u Demokratskoj stranci itekako ima prostora za mlade, ali da njihovu potpunu afirmaciju tek očekuju sa završetkom započetih reformi.

"Pred nama je težak zadatak jer prvo moramo da vratimo državu gradjanima iz ruku korumpiranog i kriminalnog režima, da bismo mogli da počnemo da rešavamo probleme mladih i dokažemo se na delu. Kao prioritete za 'dan posle' izdvajam dva pitanja – zaustavljanje partijskog zapošljavanja i ustupanje mesta mladima koji su kvalifikovani" zaključila je portparolka DS-a.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track