OBRADOVIĆ (DVERI): Podrška domaćoj privredi, a ne strancima
Foto: Kurir televizija

izbori 2022

OBRADOVIĆ (DVERI): Podrška domaćoj privredi, a ne strancima

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Novom Sadu, da nova fabrika čokolade u tom gradu lepo zvuči, ali da za ukupno 50 radnika košta budžet Srbije 150.000 evra po novozaposlenom radniku.

Obradović, koji je i nosilac izborne liste "Boško Obradović - Srpski pokret Dveri - POКS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije", dodao je da se za taj novac, dat stranoj multinacionalnoj kompaniji, "moglo podržati više desetina privatnih preduzetnika i zaposliti više od 1.000 radnika u domaćoj privredi".

Istakao je da "čudno izgleda činjenica da je u poslednjih 15 godina, od ukupnog broja subvencija koje je država dala privredi, čak 93,5 odsto otišlo u ruke stranim kompanijama, a samo 6,5 odsto domaćim privrednicima i preduzetnicima".

Kako se navodi u saopštenju Dveri, Obradović je obećao da će se, ukoliko on bude izabran za predsednika Srbije, "sva sredstva ulagati u domaću privredu i poljoprivredu kako bi naši gradjani bili poslodavci, a ne jeftina radna snaga kod stranog gazde".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track