ŠEŠELJ (SRS): Obezbediti pristup državnoj pomoći domaćim privrednicima i poljoprivrednicima
Foto: Dado đilas

izbori 2022

ŠEŠELJ (SRS): Obezbediti pristup državnoj pomoći domaćim privrednicima i poljoprivrednicima

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ocenio je danas da bi Srbija trebalo da promeni svoju ekonomsku politiku, odnosno da obezbedi pristup državnoj pomoći domaćim privrednicima i poljoprivrednicima, umesto što subvencije daje samo stranim kompanijama.

"To bi omogućilo otvaranje novih radnih mesta, subvencije za tehnologiju bi proširile poslovanje domaćih privrednika, a iskorenili bi sivu ekonomiju", naveo je Šešelj u saopštenju.

Naglasio je da strane investicije Srbiji jesu važne, ali da "nije moguće ostvariti ekonomske uspehe ukoliko su nacionalni privrednici u matičnoj zemlji nekonkurentni".

Ristić (SRS): Proširiti primarnu zdravstvenu zaštitu u Beogradu

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za gradonačelnika Beograda Miljko Ristić pozvao je danas na proširenje primarne zdravstvene zaštite u gradskim domovima zdravlja i ambulantama. Ristić je kazao da se to posebno odnosi na kardiovaskularna i onkološka oboljenja koja su kako je naveo, veoma učestala u Srbiji. "Prevencija podrazumeva edukaciju stanovništva, sveobuhvatniju dijagnostiku koja se sada ne vrši u domovima zdravlja i efikasnije lečenje", naveo je Ristić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track