UJEDINJENI ZA POBEDU BEOGRADA: Posle 3. aprila nijedan deo grada neće biti "pastorče"
Foto: Printscreen

UJEDINJENI ZA POBEDU BEOGRADA: Posle 3. aprila nijedan deo grada neće biti "pastorče"

Izbori 2022. -

Predstavnici koalicije "Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda" su večeras u Borči obećali da, ako pobede na aprilskim izborima, nijedan deo Beograda neće biti "pastorče".

Na tribini su saopštili da bi izgradnja kanalizacione mreže u Borči koštala oko 50 miliona evra, te ukazali da samo "Beograd na vodi" duguje gradu duplo više novca, saopštila je informativna služba te liste.

Članica koalicije, novinarka Tatjana Manojlović je ukazala da leva beogradska obala Dunava treba da ima istu razvojnu šansu kao i desna.

"Nećemo davati lažna obećanja, a prioriteti će nam biti najveći infrastrukturni problemi", rekla je ona.

Urbanista Marin Krešić je rekao da je Borča u očima Beograda oduvek "zaboravljeni deo" i da je "najgora posledica nezavršena kanalizaciona mreža".

Rekao je i da ta mreža "ne može da se radi na parče" i da je "deo potpuno zastarelog planiranog sistema" koji je preskup i "zato još nije realizovan", a izgradnja nije ni započeta, jer u planiranju budžeta "uži Beograd povuče novac".

Obećao je zaustavljanje investitorske navale na centralne gradske opštine "dok se ne urede komunalni sistemi".

Ukazao je "da će pažnja i novac biti usmereni i na levu obalu Dunava", te "pravilnim i pravednim rasporedom novca nama nijedan deo Beograda neće biti pastorče", rekao je Krešić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track