NAPREDNJACI U PČINJSKOM OKRUGU: Ulaganje u kulturu je od izuzetnog značaja, a kulturno blago mora biti dostupno svima
Foto: Printscreen

izbori

NAPREDNJACI U PČINJSKOM OKRUGU: Ulaganje u kulturu je od izuzetnog značaja, a kulturno blago mora biti dostupno svima

Izbori 2022. -

Funkcioneri SNS Nikola Selaković, Nataša Tasić Knežević, Olja Petrović i Miloš Terzić obišli su danas Pčinjski okrug i u Vranju posetili muzej-kuću Bore Stankovića. Oni su istakli bitnost ulaganja u kulturu, ali i infrastrukturu, kako bi celokupno kulturno blago bilo dostupno kako za domaće, tako i za strane turiste.

- Samo jaka i stabilna vlada i odlučan i nepokolebljiv predsednik mogu da obezbede mir, stabilnost i ekonomski rast Srbije. Razvoj Srbije i sprovođenje svih projekata koji su pred nama mogu da realizuju samo vredni, pošteni i posvećeni ljudi - rekao je Selaković, dodajući da ozbiljna vremena traže ozbiljnog lidera, koji Srbiji može da osigura prosperitet i sigurnost, a taj lider je predsednik Vučić.

SNS
foto: Printscreen

- Ako želimo mirnu, stabilnu, ekonomski jaku, uvaženu i modernu Srbiju, mi moramo da budemo zajedno, jer samo kada smo zajedno, mi možemo sve - istakao je Selaković.

Nataša Tasić Knežević ocenila je da umetnost pokreće plemenita isećanja.

- Ako do toga ne dođe, to onda nije umetnost. Tako je govorio naš Bora Stanković. Mi danas, poštujući tradiciju i kulturu, stvaramo bolju budućnost - rekla je Tasić Knežević i istakla da je Vranje jedan od mnogobrojnih izvora našeg kulturnog identiteta.

- Država je prepoznala važnost i uložila velika sredstva u kulturu. Zajedno smo obnovili muzej-kuću Bore Stankovića, zajedno smo obnovili pozorište „Bora Stanković", jer zajedno, zaista, možemo sve - zaključila je Tasić Knežević.

SNS
foto: Printscreen

Miloš Terzić je rekao da je Bora Stanković opisivao kako je izgledao jug Srbije nekada.

- Danas je dovoljno da otvorite oči, da pogledate oko sebe i videćete rezutate - nove škole, nove puteve, bolje plate, stabilne penzije, snažniju državu. To su rezultati politike predsednika Vučića i Srpske napredne stranke - istakao je Terzić.

Olja Petrović je naglasila da novoizgrađeni putevi, pruge, bolnice, fabrike, nova radna mesta menjaju našu Srbiju.

SNS
foto: Printscreen

- Napredak koji nam je omogućila politika Aleksandra Vučića podstiče nas da se borimo još više i još jače za dalji prosperitet celokupne Srbije - zaključila je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track