NA PATRIOTSKOM KURSU, ZA STABILNOST I RAZVOJ SRBIJE: SPS predstavio poslaničke kandidate u Kruševcu u prisustvu predsednika Dačića
Foto: Kurir/Ž. M.

NA PATRIOTSKOM KURSU, ZA STABILNOST I RAZVOJ SRBIJE: SPS predstavio poslaničke kandidate u Kruševcu u prisustvu predsednika Dačića

Izbori 2022. -

U četvrtak uveče je u Kruševcu održan predizborni miting Koalicije Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih, kojem su prisustvovali lideri - Ivica Dačić, Dragan Marković Palma, zatim Zoran Anđelković, višegodišnji funkcioner SPS i Igor Braunović, generalni direktor JP “Srbijašume”. Ovaj masovni skup otvorio je Siniša Maksimović, v.d. predsednika Gradskog odbora SPS Kruševac, koji je istakao veliku aktivnost stranke na predizbornim skupovima u mesnim zajednicama i izrazio podršku Aleksandru Vučiću za predsednika Srbije i Ivici Daćiću za premijera.

Zoran Anđelković govorio je o višegodišnjoj borbi srpskog naroda za slobodu i značajnom mestu Kruševca i Rasinskog okruga u tom cilju.

- Danas se protiv nas vodi specijalni rat i stalne pretnje sankcijama, ali SPS kao državotvorna stranka se zalaže za ekonomski i kulturni razvoj i socijalnu politiku. Podržavamo predlog da predsednik Srbije bude Aleksandar Vučić, a premijer Ivica Dačić. SPS se zalaže za stabilnost i sigurnost i dokazano je patriotska snaga, kao što je i dominantna većina naroda.

SPS, Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

Igor Braunović se založio za kapitalne projekte u oblasti zaštite životne sredine i za realizaciju komunalnih i infrastrukturnih projekata u svim gradovima i opštinama Srbije, a ne samo u najvećim.

Dragan Marković Palma govorio je o stanju u poljoprivredi i selu i založio se za smanjenje uvoza poljoprivrednih proizvoda i niže cene energenata i veštačkih đubriva. Po njegovom mišljenju, Ivica Dačić treba da bude premijer Srbije, jer se dokazao kao političar, državnik i diplomata i veliki borac za srpske nacionalne i državne interese. U daljem izlaganju Palma je govorio o velikim aktivnostima lokalne samouprave u Jagodini i značajnoj podršci zdravstvenim radnicima, poljoprivrednicima, studentima i đacima i drugim stvaraocima.

SPS, Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

Ivica Dačić je podsetio da je 17. marta 2004. na Kosovu i Metohiji izvršen jedan od brojnih pogroma Srba, da naša zemlja i dalje treba da se bori za opstanak KiM u sastav Srbije i za prosperitetan razvoj Republike Srpske.

SPS, Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

- Proslava pet vekova Kosovske bitke bila je 1889. godine u Kruševcu. Ubeđen sam da će obeležavanje sedam vekova biti na Gazimestanu u sastavu Srbije. Predlažem da 22. oktobar bude državni praznik u Srbiji, jer je toga dana 1912. godine ostvarena velika pobeda u Kumanovskoj bici i Kosovo i Metohija su vraćeni Srbiji. Mi treba da brinemo naše brige, a ne tuđe, a sa ostvarenjima u prethodnom periodu imamo šanse za očuvanje stabilnosti i dalji intenzivni razvoj u svakom pogledu. Mora se posvetiti pažnja svakom pojedincu i porodici i vratiti besplatnu prosvetu i zdravstvo i stvoriti istu šansu za svu decu. O penzionerima mora da se vodi ozbiljna briga, a subvencijama za poljoprivrednike obezbediti njihov bolji status. Svake godine treba podići milion novih stabala drveća i realizovati najviše svetske standarde u oblasti ekologije. SPS se zalaže za pošteno oporezivanje i zaštitu radnika od poslodavaca. SPS kao izrazito patriotska partija ima istorijski doprinos za stvaranje Republike Srpske i zalaže se za dalji razvoj prijateljskih odnosa sa Rusijom i Kinom i nastavak evropskog puta. Naša parola glasi: znamo, umemo i smemo, što smo dokazali u prethodnih 30 godina,a tako ćemo raditi i ubuduće, istakao je Dačić

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track