ŠAPIĆ PORUČIO: Uredićemo priobalja, srediti sva beogradska šetališta i iskoristiti najlepše rečne obale u Evropi
Foto: SNS

izbori

ŠAPIĆ PORUČIO: Uredićemo priobalja, srediti sva beogradska šetališta i iskoristiti najlepše rečne obale u Evropi

Izbori 2022. -

Kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić istakao je da će, ukoliko mu Beograđani na izborima budu ukazali poverenje, uraditi sve kako bi kompletno beogradsko priobalje bilo uređeno i urađena i sređena šetališta.

- Jedan od prioriteta, ukoliko mi Beograđani na izborima budu ukazali poverenje, biće uređenje kompletnog beogradskog priobalja, svih šetališta u našem gradu, tako da ona budu najlepša u Evropi - poručio je Šapić dodajući da projekat Linijskog parka, koji će suštinski promeniti sliku grada, pored izgradnje brojnih sportskih terena, igrališta, biciklističkih staza, obuhvata i šetalište koje će se pružati duž obale Dunava, sve do Pančevačkog mosta.

Aleksandar Šapić
foto: SNS

Naglasio je da će nakon što park bude bio završen, ovo šetalište biti jedno od najlepših u ovom delu Evrope i dodao da upravo ovaj projekat može da bude najbolji način da pokažemo koliko nam je stalo da uredimo obale naših reka.

- Građani na primeru šetališta koje imamo u "Beogradu na vodi" mogu da vide kako od nečega što je do pre samo nekoliko godina bilo ruinirano područje, može da se napravi šetališe koje izgeda kao u najvećim evropskim metropolama. Zašto tako ne bismo uredili i Savski kej na Novom Beogradu, Zemunski kej, sva šetališta u gradu. Da Beograđani, ali i svi oni koji budu dolazili u naš grad, mogu da uživaju u lepoti i svemu što Beograd može da im pruži. Pored toga, želimo da građanima omogućimo što više dodatnih sadržaja za uživanje i rekreaciju. Po završetku izgradnje Linijskog parka, na primer, svi oni koji rekreativno vole da voze bicikl imaće mogućnost da od Pančevačkog mosta, preko "Beograda na vodi" mogu da stignu sve do Ade Ciganlije, jer ćemo povezati ove lokacije - rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić
foto: SNS

On je dodao da Beograd mora da iskoristi svoju najveću prednost, a to je činjenica da se nalazi na ušću dveju reka.

- Čuvaćemo ono što nam je Bog podario, naše reke i celo priobalje Beograda - zaključio je Šapić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track