DAČIĆ POZVAO STUDENTE PRAVA DA GLASAJU 3. APRILA: Kao budući pravnici treba da shvate kao svoju dužnost da izađu da glasaju
Foto: Kurir televizija

izbori 2022

DAČIĆ POZVAO STUDENTE PRAVA DA GLASAJU 3. APRILA: Kao budući pravnici treba da shvate kao svoju dužnost da izađu da glasaju

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je danas studentima odeljenja za pravne nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru da, kao budući pravnici, treba da shvate kao svoju dužnost da izađu da glasaju na izborima 3. aprila.

"Glasanje kod nas nije obavezno, ali naročito kao studenti prava, mislim da i vi to osećate kao neku svoju dužnost, ali i kao mogućnost da utičete na to u kakvoj ćete zemlji da živite narednih godina", kazao je Dačić studentima nakon njihove posete Domu Narodne skupštine Srbije.

On je podsetio na niz zakona donetih u "kratkom mandatu" dosadašnjeg skupštinskog saziva koji će, kako je dodao, ostati upamćen po sprovodjenju detaljne procedure promene Ustava.

"Reč je o velikoj promeni, jer je u pitanju najvažniji deo državne strukture. Sudska vlast je sada potpuno odvojena od zakonodavne i izvršne, jer parlament više ne bira sudije i tužioce", rekao je Dačić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track