VACIĆ IZ SRPSKE DESNICE: Dodatno oporezovati privatne zdravstvene kompanije zbog ekstraprofita od pandemije
Foto: Zorana Jevtić

izbori 2022

VACIĆ IZ SRPSKE DESNICE: Dodatno oporezovati privatne zdravstvene kompanije zbog ekstraprofita od pandemije

Izbori 2022. -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Srpske desnice Miša Vacić ocenio je danas da bi farmaceutske i privatne zdravstvene kompanije trebalo dodatno oporezovati, jer su tokom pandemije korona virusa "ostvarile ekstraprofit".Vacić je u saopštenju naveo da mu nije jasno zbog čega privatne bolnice, laboratorije i zdravstveni centri nisu bili uključeni u mrežu javne zdravstvene zaštite u trenucima kada su svi kapaciteti državnih ustanova bili popunjeni.

"Kako je moguće da se niko od članova Kriznog štaba nije dosetio da uključi zdravstvene radnike i zdravstvene kompanije iz privatnog sektora u javni sistem u najtežim trenutcima pandemije? Zanimljivo je da su se setili da treba zabraniti rad ugostiteljima, prevoznicima,... a da se nisu setili svojih kolega iz privatnog sektora. Kao predsednik iniciraću da se ovo pitanje istraži", naveo je on.

Prema njegovim rečima, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije trebalo bi uključiti i privatni zdravstveni sektor u sistem zaštite "jer nije u redu da neko ostvaruje ekstraprofit dok traje borba za živote".

"Svi ti doktori i medicinski radnici, ili bar veći njihov deo, školovani su na državnim univerzitetima. Država ima pravo da u vandrednim okolnostima mobiliše i civilne resurse potrebne za otklanjanje opasnosti", ocenio je Vacić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track