02:03

Aleksandar Vučić na predizbornom skupu na Voždovcu

izbori 2022: završna izborna konvencija na voždovcu

VUČIĆ NA ZAVRŠNOM MITINGU U BEOGRADU Dela govore, do pobede ubedljivije nego ikada! Pobedićemo sve njihove laži! JOKIĆ JE POTPISAO

Izbori 2022. -

Vučić: Dela govore! Hvala za sve ove divne godine podrške i ljubavi, mnogo vas volim! Do pobede ubedljivije nego ikada

*Ovacije, zastave, transparenti, Bože pravde pevale devojke u nošnjama

* Dr Danica Grujičić: U nedelju zaokružite broj 1 i broj 6 i nemojte sedeti kod kuće nego prvo na glasanje pa onda gde hoćete!

* Dačić: Svi za jednog, jedan za sve, glasajmo za jednog, našeg kandidata Vučića! Zapalio masu pozdravivši ga rečima Poštovani predsedniče, sadašnji i budući na šta su usledile ovacije Aco, Srbine

* Šapić: Mir i stabilnost, dve ključne reči

BEOGRAD - Predsednički kandidat Aleksandar Vučić obratio se danas u 16 sati građanima Beograda u Sportskom centru Voždovac gde je dočekan aplauzima i ovacijama.

Aleksandar Vučić, Voždovac, skup, govor, Predizborna Kampanja
foto: Printskrin

Masa građana dočekala ga je sa zastavama, državnim i nacionalnim, te transparentima. Skup je počeo državnom himnom Bože pravde koju su otpevale devojke u nošnjama.

1 / 11 Foto: Kurir

16.32 - Obraćanje predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića: Dela govore, do pobede ubedljivije nego ikada! Na samom početku zahvalio se svima koji su podržali njegovu kandidaturu Dačiću, Pastoru, svim građanima Srbije ali i svima onima u Srpskoj, Crnoj Gori odakle je došla podrška. Izlazak na binu propraćen je burnim ovacijama i aplauzima.

- Ali možemo bolje i moramo bolje! A kad je to Srbija ranije bila prva... a ono što radimo jesu klinički centri, danas pruga do Novog Sada, sutra do Niša... - rekao je Vučić i naglasio da dela govore - hiljade kilometara puteva i pruga, a njihove laži zaustavićemo sve... Beograd ide napred, Srbija ide napred, na šta je usledio aplauz.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

- I molim vas i jedan veliki aplauz za Moku Slavnića, Lepu Lukić, Asmira Kolašinca, Ivu Štrljić, Branka Kockicu, legendu Beograda i Srbije - posle čega je nabrojao još slavnih ličnosti i zahvalio se ženama koje su te, najodgovornije, koje guraju Srbiju napred.

- Mi muškarci ćemo vam pomagati malo... Hvala svima, na kampanji, za sve ove divne godine podrške i ljubavi! Mnogo vas volim! Do pobede ubedljiviji nego ikada, samo napred! - poručio je Vučić posle čega je ispraćen aplauzima i ovacijama.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Dodao je i da će biti tužan ako pobeda ne bude bila veća od 60 odsto ali da će ako izgubi čestitati protivnicima.

Jeste, potpisao je Nikola Jokić i pokazaću!

- Nisu me nijednom gde sam gostovao pitali o izborima a ponosan sam na to što nijednu ružnu reč nismo rekli o političkim protivnicima, pa kažu nije Nikola Jokić potpisao, a jeste kao i drugi koji žele pristojnu i modernu Srbiju - rekao je Vučić.

Poruka Beograđanima

Vučić se posebno obratio i Beograđanima posle predizbornih najava opozicije koja je rekla da će prvo što će uraditi posle pobede biti da sruši spomenik Stefanu Nemanji u centru Beograda...

- Za tolike godine niste uspeli da date ulicu Jasenovačkim žrtvama, a mi smo je dali kao i herojima s Košara, a Hram Svetog Save ne biste mogli da završite još za 100 - kazao je Vučić.

Naglasio je da je njegov zadatak da govori ono što jeste a ne samo ono što neko želi da čuje samo da bi dobio glas više...Ukazao je na mir i stabilnost kao najvažnije a za njega još važnije da ćemo graditi nove fabrike, nove fabrike i još novih fabrika da nam se ljudi vraćaju iz inostranstva u Srbiju.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

- Lako je Dačiću... On može malo slobodnije ovako da govori a ja moram da vodim računa o svakoj reči - na šta su se prisutni nasmejali pa dodao da smo uspeli da dovedemo više od 250 fabrika u našu zemlju i prekinuli njihovo katančenje.

1 / 22 Foto: Zorana Jevtić

16.20 - Obraćanje Ivice Dačića. Poštovani predsedniče, sadašnji i budući!, pozdravio je Dačić Vučića na šta hje se salom prolomio buran aplauz. On je podsetio da nema koalicije i partnerstva koje kao njihovo SPS-SNS uspešno traje već 10 godina.

Dačić je naglasio da su u ovom trenutku mir i stabilnost ključni a zato nam je potrebno jako i mudro rukovodsto koje neće naterati Srbiju da bira između rata i mira... Znate da ja imam svoju listu a SNS svoju ali kad je reč o predsedniku imamo jednog našeg kandidata Aleksandra Vučića i pozivam da svi glasamo za njega.

02:03

Aleksandar Vučić na predizbornom skupu na Voždovcu

- Svi za jednog, jedan za sve, rekao je Dačić na šta su usledile gromoglasne i višeminutne ovacije "Aco Srbine".

- A sad ću da kažem, pobeda u prvom krugu i to sa više od 60 odsto, to je pobeda Srbije! Živela Srbija!, zaključio je Dačić pozvavši sve da glasaju za Vučića novog predsednika.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Ivica Dačić
foto: Printscreen/Prva TV

16.17 - Obraćanje dr Danice Grujičić. Doktorka je dočekana burnim aplauzom posle kojeg je podsetila na sva dostignuća - izgrađene bolnice za samo nekoliko meseci, zatim na hiljade zaposlenih i to mladih lekara i medicinara u domaćem zdravstvu koji su tek završili. Ona je naglasila da imamo sve vakcine i najskuplje lekove što nekad nije moglo ni da se zamisli. Ukazala je na izgrađenu infrastrukturu. Pozvala je građane posebno mlade koji se ne sećaju kako je Srbija izgledala pre 10 godina.

1 / 14 Foto: Printscreen/Prva TV

- Zato u nedelju zaokružite broj 1 i broj 6, nemojte sedeti kod kuće nego prvo na glasanje pa onda gde hoćete!, zaključila je dr Danica Grujičić.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Danica Grujičić
foto: Printscreen/Prva TV

16.13 - Obraćanje Aleksandra Šapića, predsednika SO Novi Beograd u kojem je naglasio da su mir i stabilnost dve ključne reči kad se u ovom trenutku nad Evropom nadvio oblak strašnog rata. On je naglasio da je garant toga upravo Aleksandar Vučić.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Aleksandar Šapić
foto: Printscreen/Prva TV

16.09 - Obraćanje dr Jelene Begović, molekularnog biologa koja je prvo pozdravila svoj Beograd a potom i celu Srbiju te naglasila da "smo došli do finala priče" a da od ponedeljka "krećemo ponovo ispočetka". Naglasila je da su Beograd i Novi Sad postali jedan grad koje deli samo pola sata pa može da se skokne na kafu u Novi Sad a na večeru iz Novog Sada u Beograd.

Voždovac, izbori 2022, SNS, Jelena Begović
foto: Printscreen/Prva TV

Doktorka je naglasila da je za nju korak broj 1 mir i stabilnost koju garantujre predsednik Vučić, zatim korak broj 2 jaka ekonomija koja je preduslov za sve i način da zadržimo našu decu. Ona je rekla da je po njoj rešenje za sve njenih 6 koraka među kojima su i nauka i personalizovana medicina pa kad birači u nedelju budu zaokruživali broj 6 da se toga sete.

16.05 - Dobar dan Beograde, Dobar dan Srbijo!, pozdravio je prisutne konferansije posle čega je emitovan predizborni video u kojem je Vučić rekao na šta je sve ponosan, zahvalio na podršci i rekao da je svakog dana svih ovih proteklih godina živeo svim srcem za Srbiju.

16.00 - Skup se održava u SC Voždovac a počeo je himnom Srbije Bože pravde koje su izvele devojke u narodnim nošnjama, članice KUD Avalski cvet iz Pinosave.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja