DAČIĆ ZADOVOLJAN REZULTATIMA: Koalicija oko SPS ostvarila ubedljivo bolji rezultat nego 2020. godine
Foto: Nenad Kostić

SPS

DAČIĆ ZADOVOLJAN REZULTATIMA: Koalicija oko SPS ostvarila ubedljivo bolji rezultat nego 2020. godine

Izbori 2022. -

Nosilac izborne liste koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izrazio je večeras zadovoljstvo rezultatima koje je ta koalicija ostvarila na izborima, navodeći da je osvojila oko 11,5 odsto glasova ili oko 100.000 glasova više u odnosu na parlamentarne izbore 2020. godine.

Dačić je na konferenciji za novinare u sedištu SPS u Beogradu kazao da je koalicija oko socijalista ostvarila "ubedljivo" bolji rezultat nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

"To je velika odgovornost za politiku koju SPS mora da vodi u budućnosti. Rezultati koje imamo sa biračkih mesta govore da imamo oko 11,5 odsto glasova dok smo na prethodnim parlamentarnim izborima imali oko 10,3 odsto", kazao je Dačić.

Lider socijalista je čestitao Aleksandru Vučiću na "istorijskoj pobedi" na predsedničkim izborima sa kako je rekao, željom da i novi petogodišnji mandat iskoristi za "dalji napredak Srbije".

"Rezultat od 60 odsto glasova u uslovima svakodnevnih napada, demonizacije i njega i njegove porodice ostaće zabeležen kao primer kako rezultati mogu da pobede mržnju. To garantuje stabilnu i sigurnu Srbiju", kazao je Dačić.

Dodao je da je koalicija oko SPS spremna na nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom na nivou Republike i Beograda ali da je na Aleksandru Vučiću i SNS da donesu odluku o daljem funkcionisanju Vlade i glavnog grada.

"Uveren sam da je i u Beogradu ostvarena pobeda, da je ostvaren cilj da sa SNS imamo većinu u Skupštini grada", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track