PONOVNO GLASANJE ZA PARLAMENTARNE IZBORE 16. APRILA: Zbog "lake greške" građani izlaze na birališta u ambasadi Srbije u Sarajevu
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

IZBORI 2022.

PONOVNO GLASANJE ZA PARLAMENTARNE IZBORE 16. APRILA: Zbog "lake greške" građani izlaze na birališta u ambasadi Srbije u Sarajevu

Izbori 2022. -

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je večeras rešenja o ponovnom glasanju na pojedinim biračkim mestima, kao o ispravljanju zapisnika o radu biračkog odbora na biračkom mestu broj 7 Sarajevo na parlamentarnim izborima.

Na sednici je rečeno da se odluka odnosi na biračka mesta na kojima nije bilo moguće da se utvrde rezultati izbora i tamo gde je došlo do poništavanja glasanja po službenoj dužnosti.

Na sednici RIK-a je doneta i odluka da se ispravi "laka greška" sa biračkog mesta u ambasadi Srbije u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, gde u zapisnik nije bio unet broj birača upisanih u birački spisak 1.196, što će biti naknadno uneto.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da bi se ponovno glasanje održalo u subotu 16. aprila.

Iako je uobičajeno da izbori budu održavani nedeljom, Dimitrijević je rekao da je odabrana subota jer postoji rok od najviše 10 dana od donošenja rešenja o poništavanju izbora.

Zamenik sekretara RIK Bojan Pudor rekao je da se prilikom predaje izbornog materijala kontrološe i rad biračkih odbora i istakao da je na biračkom mestu u Sarajevu ustanovljena greška u popunjavanju zapisnika, a s obzirom da se radi o "lakoj grešci" odlučeno je da se ispravi zapisnik o radu biračkog odbora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track