ZATVORENA BIRALIŠTA U SRBIJI! Završeno ponovljeno glasanje za predsednika i parlament, u Beogradu se glasalo na 4 mesta
Foto: Stefan Stojanović/Mondo

ZATVORENA BIRALIŠTA U SRBIJI! Završeno ponovljeno glasanje za predsednika i parlament, u Beogradu se glasalo na 4 mesta

Izbori 2022. -

U 20 časova zatvorena su 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika i 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike na kojima su se ponavljali izbori.

Republička izborna komisija (RIK) je na sednicama 6. i 8. aprila donela rešenja o ponavljanju izbora održanih 3. arpila na onim biračkim mestima na kojima je rešenjem nadležnih lokalnih izbornih komisija glasanje poništeno.

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu Zoran Lukić rekao je da su sva biračka mesta za ponavljanje izbora otvorena jutros na vreme u 7.00 sati i da nije bilo neregularnosti, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Prema ranijoj odluci GIK u Beogradu, danas će se na četiri biračka mesta u glavnom gradu ponoviti i glasanje za odbornike beogradske skupštine.

Reč je biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari Grad i 106 u opštini Čukarica.

U Nišavskom okrugu na jednom biračkom mestu produženo glasanje

Na večerasnjoj sednici Republičke izborne komisije (RIK) saopšteno je da će na jednom biračkom mestu u Nišavskom okrugu biti produženo glasanje za četiri sata, zbog nedostatka kontrolnog lista.

Na biračkom mestu broj 11 pre otvaranja koje je počelo u 7 časova, utvrđeno je da nije bilo kontrolnog lista pa je glasanje na tom mestu otpočelo u 11 sati, rekla je koordinator Nišavskog okruga Biljana Krasić.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević poručio je da će se glasanje na tom biračkom mestu, u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, produžiti za onoliko vremena koliko je bilo odloženo, a to je četiri sata.

Dimitrijević je na večerašnjoj sednici naveo i da su RIK-u podnete četiri žalbe na rešenja, od kojih su tri odbačene, dok je jedna u proceduri.

CRTA: Do 19 sati izlaznost na izborima u Beogradu 44,1 odsto

Do 19 časova na četiri biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda izašlo je 2.559 birača od 5.804 upisanih u birački spisak što čini 44,1 odsto, saopštio je Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) koji ima svoje posmatrače na tim glasačkim mestima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track