STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE SANDŽAKA: Ugljanin: Idemo samostalno na izbore, očekujemo veću podršku nego devedesetih!
Foto: Aleksandar Cile Jovanović

novi pazar

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE SANDŽAKA: Ugljanin: Idemo samostalno na izbore, očekujemo veću podršku nego devedesetih!

Izbori 2024 -

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da će ta partija samostalno nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima i lokalnim u Novom Pazaru, te da očekuje podršku veću nego devedesetih godina prošlog veka, prenosi Beta.

On je na konferenciji za novinare kazao da SDA Sandžaka ima "jasne i poznate ciljeve od devedesetih do danas", program i sposobne, kompetentne i kvalitetne ljude za njihovo ostvarenje.

Poručio je da se ta partija zalaže za očuvanje i unapređenje prava Bošnjaka, uspostavljanje pravne države Srbije, punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji i NATO paktu, kao i rešavanje svih političkih i teritorijalnih sporova mirnim putem.

- Pravo građana Sandžaka na brži ekonomski razvoj i regionalnu samoupravu u Republici Srbiji, delotvorno učešće Bošnjaka u javnom životu i proporcionalna zastupljenost u državnim organima i institucijama. Briga o porodici, unapređenje bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrednost i zaštita javnog morala - naveo je Ugljanin.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track