NADA: Decentralizacija je neophodna za ravnomeran razvoj zemlje
Foto: Ana Paunković

izbori 2023

NADA: Decentralizacija je neophodna za ravnomeran razvoj zemlje

Izbori 2024 -

BEOGRAD - Koalicija NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenila je danas prilikom posete Osečini da je decentralizacija neophodna za razvoj zemlje i da opštine treba da imaju veće ingerencije i veći budžet za svoj razvoj.

"Mi imamo ozbiljan program i za ekonomiju i za decentralizaciju zemlje, da povratimo više odgovornosti za lokalne samouprave, da je spustimo na malo niži nivo da građani sami određuju svoju sudbinu, da imaju više novca, ali više nadležnosti", izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović, stoji u saopštenju.

Dodao je i da žele da sprovedu regionalizaciju zbog ravnomernog razvoja zemlje i dekoncentraciju raznih institucija.

"Ako želimo da smanjimo pritisak stalnog doseljavanja stanovništva u velike gradove, Beograd i Novi Sad, budžet mora drugačije da se planira. Potrebno je veće ingerencije dati opštinama i gradovima i ostaviti im više novca za razvoj njihove infrastrukture i privrede, a smanjiti izdvajanja u republički budžet", rekao je predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja