SRBIJA PROTIV NASILJA ZAPOČELA KAMPANJU: Izbori za normalan život, a protiv nasilja i korupcije
Foto: Beta Saša Đorđević

SRBIJA PROTIV NASILJA ZAPOČELA KAMPANJU: Izbori za normalan život, a protiv nasilja i korupcije

Izbori 2024 -

"Koalicija Srbija protiv nasilja je koalicija koja će Srbiji 18. decembra doneti normalan život, a zaustaviti korupciju, kriminal i nasilje", poručili su danas u Nišu lideri i poslanički kandidati koalicije koju čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i SRCE.

Konvencijom u Narodnom pozorištu koalicija "Srbija protiv nasilja" zvanično je počela predizbornu kampanju i pozvala građane da na predstojećim parlamentarnim izborima zaokruže broj sedam na glasačkim listićima.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić, rekao je da su za proteklih godinu i po dana, koliko je prošlo od prethodnog njegovog obraćanja građanima Niša, u Srbiji nastavili da bujaju korupcija i kriminal.

- Hajde da ih 18. decembra nateramo da se izvinjavaju za sva nedela, za sve ono što su uradili Srbiji. Ne možemo da vam kažemo da ćemo se 18. decembra probuditi sa institucijama koje funkcionišu i pravosuđem koje radi svoj posao, da će kasa biti puna, ali vam garantujemo da će se ta kasa puniti jer iz nje niko neće krasti, a oni koji su krali će vratiti to narodu jer će institutucije raditi svoj posao - rekao je Aleksić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kazala je da koalicija "Srbija protiv nasilja" ima tim koji garantuje vraćanje normalnosti u Srbiju i kazala da će koalicija "Srbija protiv nasilja" imati nultu toleranciju prema korupciji i kriminalu.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović je podsetio da je koalicija formirana nakon nezapamćenih tragedija koje su se dogodile u našoj zemlji, dok je kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je da koalicija "Srbija protiv nasilja" ima plan i znanje da u Srbiji zaustavi nasilje.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta istakao je da "ovo 17. decembra nije pitanje izbora već njihove slobode", a predstavnik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević podsetio je da se na današnji dan pre 27 godina zaorilo: "Ustale su Nišlije za slobodu Srbije".

Konvencija u Nišu završena je predstavljanjem poslaničkih kandidata koalicije "Srbija protiv nasilja".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track