DAČIĆ: SPS ODLIKUJU TRAJNE VREDNOSTI – IDEJA SOCIJALNE PRAVDE I PATRIOTIZMA
Foto: SPS

DAČIĆ: SPS ODLIKUJU TRAJNE VREDNOSTI – IDEJA SOCIJALNE PRAVDE I PATRIOTIZMA

Izbori 2024 -

Decenije iza nas pokazale su da je SPS ostao dosledan i veran svojim osnovnim principima i da nema različite političke stavove u odnosu na prošle kampanje i upravo iz tog razloga očekujemo dobre izborne rezultate kako bismo zajedno sa našim partnerima nastavili da radimo za Srbiju koja pobeđuje, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

„Mi ne vodimo neku posebnu politiku u odnosu na aktuelne teme i nemamo različite stavove u odnosu na decenije iza nas. Nažalost, živimo u vreme neoliberalnog kapitalizma, gde je socijalna nepravda prirodni deo sistema, a imajući u vidu da su vrednosti iz socijalističkog sistema kao što su puna zaposlenost, lako dobijanje radnog mesta, rešavanje stambenog pitanja, besplatno zdravstvo i školstvo proglašene starim vrednostima. Smatramo da su to dobre vrednosti i želimo da Srbija bude država socijalne pravde, za šta ćemo se zalagati“, istakao je predsednik SPS-a.

Dačić je dodao da je politika koju vode čvrst garant zaštite nacionalnih i državnih interesa, sa temeljima kao što su nepriznavanje Kosova i Metohije i članstva Kosova u UN. Istovremeno, prema njegovim rečima, SPS će se zalagati, kao i do sada, za čuvanje Republike Srpske i dalje razvijanje odnosa sa dugogodišnjim prijateljskim zemljama, kao što su Rusija i Kina.

„Postojanje Republike Srpske niko ne sme da ugrožava, kao što ne sme da se ugrožava ni život Srba na Кosovu i Metohiji. Кosovo jeste Srbija, Srbija jeste Кosovo. I ovo nije pitanje o kojem SPS priča u predizbornoj kampanji, već pitanje sa kojim ja živim i za koje se borim svaki dan, siguran u čvrst stav Srbije koji se neće slomiti pod međunarodnim pritiscima i pretnjama. Zato sam ponosan sam na sve što SPS u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom radi i zato verujem da zajedno možemo još bolje“, dodao je Dačić.

Predsednik SPS-a zaključio je da zajednička pobeda koalicija koje on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvode predstavlja trajni interes za političku stabilnost Srbije i svih njenih građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track