OBRADOVIĆ: Osam tačaka novog srpskog suverenizma Nacionalnog okupljanja
Foto: kurir tv

izbori 2023

OBRADOVIĆ: Osam tačaka novog srpskog suverenizma Nacionalnog okupljanja

Izbori 2024 -

BEOGRAD - Lider DveriBoško Obradović je danas objavio osam tačaka "novog srpskog suverenizma" za koje se zalaže izborna koalicija "Nacionalno okupljanje".

On je u saopštenju naveo da ta koalicija, koju uz Dveri, čini stranka Zavetnici, javne ličnosti i udruženja, garantuje da će politika buduće Vlade Srbije počivati na tim principima.

Kazao je da tu spada odbacivanje francuskog-nemačkog plana za Kosovo, "odmah i u celosti" kao i protivljenje uvodjenja sankcija Rusiji i bilo kom drugom. Prema njegovim rečima, tu spada i protivljenje članstvu Srbije u NATO i isticanje kandidatire za BRIKS kao i "puna podrška Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju".

Uz "ekonomski i ekološki patriotizam", kako je naveo, tu spada i "suverena prosvetna, kulturna i medijska politika" kao i princip "Evropa otadžbina – da, ; briselska EU – ne".

"U 21. veku najvažnije je očuvati svoj duhovni i nacionalni identitet - veru, istoriju, tradiciju, jezik i pismo", naveo je Obradović. Prema njegovim rečima ; prioritet je i očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti. "Da se izborimo protiv kolonijalne uprave, da se udržavi ponovo mi pitamo i odlučujemo kako će izgledat prosveta, kultura i mediji, a ne neko sa strane. Srbija je zakon!", ukazao je on.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja