"ZAHVALJUJUĆI ODGOVORNOJ POLITICI VUČIĆA": Članovi liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" posetili porodičnu firmu
Foto: Srpska napredna stranka

pravi primer uspešne kompanije

"ZAHVALJUJUĆI ODGOVORNOJ POLITICI VUČIĆA": Članovi liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" posetili porodičnu firmu

Izbori 2024 -

Član Glavnog odbora SNS Mihailo Jovanović i kandidati sa liste “ALEKSANDAR VUČIĆ-Beograd ne sme da stane” Milan Bosnić i Aleksandar Mirković, posetili su porodičnu firmu “Metalika” koja je pravi primer uspešne kompanije i kao takva učestvovala je u državnom programu Dualnog obrazovanja i u okviru praktične nastave obučila je 20 učenika Mašinske škole „Kosmaj“ u Sopotu.

“Zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića koja je dovela do ekonomske stabilnosti, danas smo u prilici da mnogo više investiramo u obrazovanje. Zakon o dualnom obrazovanju je donet po prvi put 2017. godine, a sistemom dualnog obrazovanja trenutno je obuhvaćeno skoro 16 hiljada učenika, 186 škola i 950 kompanija, dok je po dualnom modelu studija u visokom obrazovanju studije započelo 633 studenata u saradnji sa 99 kompanija.", rekao je Jovanović i dodao:

SNS
foto: Srpska napredna stranka

"Ovim zakonom su uvedeni i regionalni trening centri, dva su već uspostavljena u Vršcu i Beogradu, odnosno Valjevu, započeti su radovi u Pančevu i Vlasotincu, a plan je da uskoro pokrenemo trening centre u Subotici i Požegi. 17. decembra biramo između povratka u prošlost ili sigurnog nastavka puta Srbije u budućnost. Zbog naše dece, zbog naše otadžbine, zbog naših građana na predstojećim izborima podržite liste „ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija i Beograd ne smeju da stanu“”, poručio je Jovanović.

SNS
foto: Srpska napredna stranka

"Kao neko ko dolazi iz privrede, u razgovoru sa potrebno još kvalitetnih stolara, bravara, cnc operatera i generalno poziva koji se smatraju majstorskim i zanatskim. Ujedno mislim da je ulaganje u dualno obrazovanje ulaganje u budućnost i smatram da mladi ljudi koji odluče da se profilišu u deficitarnim zanimanjima stvaraju sebi šansu da u budućnosti zarađuju znatno više od proseka. Investiranje u obrazovanje deficitarnih kadrova je šansa za našu privredu - da bude konkurentnija i nastavi da raste, jer privreda i rast ne smeju da stanu. Zato vas pozivam da 17. decembra podržite listu “ALEKSANDAR VUČIĆ-Beograd ne sme da stane””, rekao je Bosnić.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Miting SNS Arena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track