RADIKALI IZNELI SVOJA REŠENJA! Jakšić: Nećemo davati pare za Egzit, finansiraćemo naknade za treće i svako naredno dete!
Foto: Printcreen/Youtube

pokrajinski izbori

RADIKALI IZNELI SVOJA REŠENJA! Jakšić: Nećemo davati pare za Egzit, finansiraćemo naknade za treće i svako naredno dete!

Izbori 2024 -

Prvi na listi "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" na izborima za Skupštinu Vojvodine Đurađ Jakšić izjavio je da će od prvog dana mandata vratiti finansiranje dvogodišnje nakande za porodice u kojima se rodi treće i svako naredno dete, koje je ukinuto pre pet godina.

- Ukinućemo kancelariju Vojvodine u Briselu i brojne fondove i agencije koji predstavljaju paralelne institucije, papreno koštaju, a njihovi rezultati su minorni - kazao je Jakšić za "Politiku".

Na taj način, naveo je on, napraviće značajne uštede u budžetu i usmeriti novac na nove podsticajne programe iz oblasti poljoprivrede, socijalne zaštite, ekologije, nauke, kulture, sporta i omladine.

- Prekinućemo finansiranje festivala droge Egzit i usmeriti novac na institucije od nacionalnog značaja, poput Matice srpske i Srpskog narodnog pozorišta - ocenio je on.

Govoreći o učestalim protestima poljoprivrednika rekao je da je glas za radikale na predstojećim izborima glas za novu agrarnu politiku, u kojoj će svaki srpski domaćin biti zaštićen i uvažen i osetiće benefite dobrog izbornog rezultata SRS-a.

- Suspendovaćemo sramni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, koji je u poslednjih 14 godina naneo nemerljivu štetu kompletnoj srpskoj privredi - ocenio je Jakšić.

Dodao je da će se odlučno boriti protiv uvozničkog lobija, da će obezbediti srpskom seljaku veće subvencije, poštenu otkupnu cenu i mogućnost plasmana na domaćem i inostranom tržištu.

Kurir.rs/Beta/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track