"NE SMEJU DA KAŽU ŠTA MISLE U KAMPANJI JER ŽIVE OD GLASAČA" Analitičar: Dva pristupa političara i poruke upućene CENTRIMA MOĆI
Foto: Kurir TV

kurir tv

"NE SMEJU DA KAŽU ŠTA MISLE U KAMPANJI JER ŽIVE OD GLASAČA" Analitičar: Dva pristupa političara i poruke upućene CENTRIMA MOĆI

Izbori 2024 -

Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević gostujući u jutarnjem programu Redakcija na Kurir TV govorio je o finišu predizborne kampanje u Srbiji.

Urednicu i voditeljku Snežanu Petrović zanimalo je kakva je izborna kampanja u svom finišu - konstruktivna, prljava, manipulativna, ili veoma dobra?

- Političari na ovim našim prostorima imaju dva pravca komuniciranja. Jedan je da budu potpuno opušteni prema onoj nepoznatoj, koja je najvažnija u svim našim lokalnim ili regionalnim jednačinama, a to je uticaj stranaca. I zapravo u jednom trenutku se uvek, naravno, kada nije izborna kampanja, šalju poruke pre svega prema onim centrima moći koji imaju najviše uticaja - smatra Dobrosavljević.

01:02

NE SMEJU DA KAŽU ŠTA MISLE U KAMPANJI JER ŽIVE OD GLASAČA Analitičar: Dva pristupa političara i poruke upućene CENTRIMA MOĆI

Apostrofirao je i drugu stranu pristupa političara u ovoj predizbornoj kampanji.

- Sa druge strane, prosto imate birače od kojih živite na kraju krajeva i koji vam donose glasove i koji opet imaju svoj vrednosni sistem. I s kojima ne možete baš da idete eksplicitno možda onako kako biste hteli ili kako biste mislili, nego morate ipak da prilagodite svoju političku poruku njihovim očekivanjima i njihovom vrednosnom sistemu - dodao je sagovornik Kurir TV.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

03:20

ZA NJIH SU OVI IZBORI BITI ILI NE BITI Gajović: Beogradski će biti neizvesniji, ali nisam siguran da će DOĆI DO SMENE VLASTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track