VUČEVIĆ: Ne želimo da nezaposlenost koju smo sveli na minimum ponovo iznosi 30 odsto
Foto: Nemanja Nikolić

izbori 2023

VUČEVIĆ: Ne želimo da nezaposlenost koju smo sveli na minimum ponovo iznosi 30 odsto

Izbori 2024 -

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Miloš Vučević rekao je da ta izborna lista ne želi da nezaposlenost koju su sveli na minimum ponovo iznosi gotovo 30 odsto."Ne želimo da prosečna plata opet bude 320 evra, hoćemo da bude 1.450 evra i hoćemo da penzije prate plate", izjavio je Vučević za današnju "Politiku".

On je govoreći o spoljnoj politici ocenio da Srbija treba da postane punopravna članica EU, jer bi od toga građani imali koristi, kao i da je to strateško opredeljenje liste SNS-a.

"Ali ako neko očekuje da ćemo na tom putu da se odreknemo svog nacionalnog DNK, onda se taj neko grdno vara", rekao je Vučević.

Dodao je da se Rusiji neće uvoditi sankcije, kao i da će se čuvati partnerstva sa Kinom, ali i arapskim svetom, Indijom, Afrikom, obema Amerikama.

"Ostaćemo vojno neutralni, nećemo se svrstavati ni u jedan vojni savez, pa tako ni u NATO", rekao je on.

Govoreći o predstojećim izborima, ukazao je da SNS u južnoj pokrajini osvaja preko 98 odsto glasova, što je i razlog premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da kosmetskim Srbima onemogući glasanje, kako je Vučević naveo, "u nadi da će tako oslabiti rezultata SNS-a i ojačati one koji su ga hvalili u svojim tajkunskim medijima".

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:52

Miloš Vučević i Ljubica Vraneš sa građanima Savskog venca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track