POKRET DVERI: Smanjićemo starosnu granicu za odlazak u penziju
Foto: Beta/Miloš Miškov

izbori 2023.

POKRET DVERI: Smanjićemo starosnu granicu za odlazak u penziju

Izbori 2024 -

Pokret Dveri izjavio je danas da će, ukoliko pobede na predstojećim izborima, umanjiti starosnu granicu za odlazak u penziju, prenosi Beta.

- Novo pomeranje starosne granice za penziju koje se tiče žena, a koje stupa na snagu 1. januara sledeće godine, predstavlja još jedan u nizu otežavajućih okolnosti za naše najstarije građane. Starosna granica za odlazak u penziju za žene svake godine se pomera kako bi se 2032. godine izjednačila sa muškarcima i iznosila 65 godina - naveli su iz Dveri u saopštenju.

Oni su dali konkretne predloge koje bi otklonile "nepravdu prema penzionerima".

- Biće ukinut krajnje diskriminatorski član zakona prema kojem onaj ko ima navršenih 40 godina radnog staža, ali nije ispunio starosni uslov za penziju, dobija trajno umanjenje penzije. Smanjićemo starosnu granicu za odlazak u penziju, posebno za žene. Vratićemo sve otete delove penzija u više mesečnih rata - rekli su iz Dveri.

Takođe, naveli su da neće svako povećanje penzija i njihovo usklađivanje sa rastom troškova života biti isto za sve, već će penzioneri sa niskim penzijama dobijati veće povećanje, a svi oni koji nemaju nikakva primanja u starosti dobiće socijalnu penziju od države.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track