PRVO VUČIĆEVO OBRAĆANJE POSLE IZBORA: Rezultati će biti bolji nego što su bile procene
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PRVO VUČIĆEVO OBRAĆANJE POSLE IZBORA: Rezultati će biti bolji nego što su bile procene

Izbori 2024 -

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se večeras kratko novinarima, posle izbornog dana u Srbiji.

Predsednik je rekao novinarima da će rezultati biti bolji nego što su bile procene, a da za Beograd ne može ništa da kaže, pošto nijedan listić nije prebrojan.

Građani Srbije danas su glasali za poslanike Narodne skupštine i parlamenta Vojvodine, odbornike skupštine Grada Beograda i još 64 lokalna parlamenta.

Biračka mesta zatvorena su u 20 časova.

Vučić je jutros, nakon što je glasao, rekao da očekuje veoma dobru izlaznost, kao i ubedljivu pobedu liste "Srbija ne sme da stane".

- Kada kažem ubedljivu pobedu, verujem da će lista "Srbija ne sme da stane" biti blizu apsolutne većine, ili će imati apsolutnu većinu. Mislim da je to važan uslov da bi Srbija nastavila putem prosperiteta - rekao je Vučić novinarima ispred vrtića "Tesla - Nauka za život" nakon glasanja.

Ponovio je da će, ukoliko lista "Srbija ne sme da stane" čiji je nosilac izgubi na republičkim izborima, sesti sa svima i razgovarati o "terminu za nove predsedničke izbore".

Dodao je da se nada da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na racionalan, odgovoran i ozbiljan način, ali da nije siguran da će se to desiti. Prema njegovim rečima, u pojedinim medijima je "brutalno" kršena izborna tišina, kao i tokom ranijih izbora.

- To je uvek izraz nemoći i pokušaj da uvek nekoga drugog okrivite i za sopstvene neuspehe. Naslušaćemo se toga danas i narednih dana. Na kraju, rezultat će biti onakav kakav narod želi - rekao je Vučić.

Izbornu noć pratite klikom OVDE.

Kurir.rs

Bonus video:

01:14

PREDSEDNIK SRBIJE GLASAO NA IZBORIMA: Vučić obavio građansku dunost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track