OVAKO SU DANAS GLASALI BEOGRAĐANI! Predstavnici IPSOS-a i CESID-a za Kurir TV: Zavetnici i Dveri teško mogu preko cenzusa
Foto: Kurir Televizija, Nebojša Mandić

kurir tv

OVAKO SU DANAS GLASALI BEOGRAĐANI! Predstavnici IPSOS-a i CESID-a za Kurir TV: Zavetnici i Dveri teško mogu preko cenzusa

Izbori 2024 -

Danas su održani vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori za 65 gradova i opština u Srbiji.

Televizija Kurir i ove godine u specijalnoj emisiji "Srbija bira 2023" prati ishod izbora, a među gostima i sagovornicima voditelja Silvije Slamnig i Slaviše Veselinovića, bili su i Predrag Kurčubić iz IPSOS-a i Ivo Čolović iz CESID-a.

Predrag Kurčubić ekskluzivno za Kurir TV saopštio je prve preliminarne rezultate za beogradske izbore.

- Na osnovu 54,3 odsto uzorka rezultati su sledeći: Srbija ne sme da stane 38,5, SPMN 34,7, NADA 5,9, Mi, glas iz naroda 5,4 i SPS 5 odsto. Zavetnici i Dveri sa su ispod cenzusa sa 2,4 posto, to nije lako nadoknaditi. - rekao je Kurčubić.

iybori
foto: Kurri

- Hajde da sačekamo kako će proći Zavetnici i Dveri. U ovom momentu Beograd ne sme da stane sa 48 mandata može da diktira uslove nove vlasti jer imaju SPS sa 6 mandata. Nije im dovoljno za novu vlast, ali postoji mogućnost da se priključi lista Mi, glas iz naroda Aleksandar Jerković i to će biti stabilna večina. U drugoj opciji listi Srbiji protiv nasilja su potrebni NADA, ali i Mi glas iz naroda za jednu relativno krhku vlast - rekao je Čolović.

01:42

Lončarević o rezultatima beogradskih izbora

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:40

Predrag Kurčubić o prvim rezultatima izbora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track