"KRUŽI SNIMAK KAKO RAZVALJUJU VRATA, NARODNA POSLANICA POGOĐENA FLAŠOM" Reporter Kurira: Posle haosa, PRAVO NIKOLJDANSKO JUTRO
Foto: Kurir tv

kurir tv

"KRUŽI SNIMAK KAKO RAZVALJUJU VRATA, NARODNA POSLANICA POGOĐENA FLAŠOM" Reporter Kurira: Posle haosa, PRAVO NIKOLJDANSKO JUTRO

Izbori 2024 -

Na protestu opozicije okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja", ispred sedišta Republičke izborne komisije, došlo je do više incidenata.

Jedna grupa agresivnih demonstranata napala je predstavnike RIK, opozicije i pokušavali su nasilno da upadnu u zgradu. Više detalja ovoga jutra doneo je Nikola Vujović gledaocima Kurir televizije.

NIkola Vujović
foto: Kurir tv

On je ispričao da li su se demonstranti razišli, s obzirom na to da su pojedini predstavnici tog dela opozicije najavljivali i štrajk glađu...

"Deluje kao pravo Nikoljdansko slavsko jutro", započinje izveštaj Vujović:

- Demonstranata nema. Sinoć je održan protestni skup opozicije okupljene oko liste 'Srbija protiv nasilja', ali je manji broj demonstranata izazvao više nasilnih incidenata. U tim incidentima su napadnuti članovi RIK-a, pa čak i članovi opozicije, kandidat za gradonačelnika Beograda, Vladimir Obradović, je pogođen jajetom u glavu, dok je narodna poslanica Slavica Radovanović pogođena plastičnom flašom. Direktor Zavoda za statistiku, Milorad Kovačević, je napadnut i oboren na zemlju, pri čemu je izjavio da je bio čak i izložen linču i da ima problema s leđima te oseća bolove u leđima - rekao je.

Nekoliko sati ranije, održana je vanredna sednica Republičke izborne komisije na kojoj se pojavio gospodin Kovačević. On je izjavio da je napadnut nakon pokušaja izlaska iz zgrade stare skupštine, poznatije kao zgrada skupštine, i da ga je više ljudi oborilo na zemlju te da sada oseća bolove u kičmi. Na toj sednici su takođe prikazani pojedini palice, noževi i drugo oružje koje su demonstranti pokušali unieti nasilno u zgradu skupštine.

02:23

KRUŽI SNIMAK KAKO RAZVALJUJU VRATA, NARODNA POSLANICA POGOĐENA FLAŠOM Reporter Kurira sa lica mesta: Ovako je bilo na protestima

Na društvenim mrežama kruži snimak mladića koji nogom pokušava otvoriti vrata, a kasnije pokušava koleginici iz druge televizije oduzeti mikrofon.

- Na sednici Republičke izborne komisije je objašnjeno da ta komisija nema nadležnost nad gradskim izborima i da ne može ponoviti izbore, već je za to nadležna gradska izborna komisija. Trenutno je situacija mirna - kaže Vujović uz dopunu:

Marinika Tepić i Miroslav Mika Aleksić su najavili Štrajk Građu do poništenja gradskih izbora. Prema našim informacijama, nezvanično saznajemo da su i dalje unutar zgrade Republičke izborne komisije i započeli su štrajk glađu.

Kao što sam rekao, trenutno je mirno u ulici Kralja Milana, ali su najavljeni protesti za večeras u 18:00.

NIkola Perišić
foto: Kurir tv

O sinoćnim dešavanjima su razgovarali i gosti u studiju Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost i Nikola Perišić, iz Centra za društvena istraživanja.

Miškeljin je istakao da su ova dešavanja u ravni sa "razmaženim detetom", a Perišić pojasnio zbog čega su se okupili baš ispred ove zgrade.

- Sve je u redu svako ima pravo da iskaže svoje nezadovoljstvo, a ono što je ste za osudu je nasilje... U tom smislu se čini da nije bilo nepravilnosti na koje se ukazuje. Opozicioni blok treba da bude zadovoljan izbornim rezultatima, ali čini se da su davali previše očekivanja svojim biračima... - rekao je Perišić.

Miškeljin nije iznenađen ovim dešavanjima.

- Imali su dosta oštrih izjava i najava, do momenta dok nisu došli rezultati... Njihova politika je dostigla maksimum, jer je isuviše anti-nacionalna... - rekao je.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:58

Napadnuti članovi RIK-a, oboren Miladin Kovačević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja