ČESTITKE SE SAMO NIŽU: Mađarska predsednica Katalin Novak i kineski konzul čestitali Vučiću na izbornoj pobedi izbora (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

izbori 2023

ČESTITKE SE SAMO NIŽU: Mađarska predsednica Katalin Novak i kineski konzul čestitali Vučiću na izbornoj pobedi izbora (FOTO)

Izbori 2024 -

BEOGRAD - Mađarska predsednica Katalin Novak čestitala je Aleksandru Vučiću, nosiocu izborne liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, na velikoj izbornoj pobedi.

Takođe, čestitala je Savezu vojvođanskih Mađara na dobrim izbornim rezultatima. Ona se tim povodom oglasila na mreži X, nekadašnjem Tviteru, dodavši da joj je drago što su zadržali svoje prisustvo u Skupštini Srbije, te dodala da je Srbija primer kako nacionalne manjine i nacionalna većina mogu da koegzisitraju na obostranu korist.

Katalin Novak, Aleksandar Vučić
foto: X/KatalinNovak_HU

Kinesi konzul čestitao Vučiću izbornu pobedu: U Kini uživate veliko poštovanje

Generalni konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji, izjavio je danas generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović, koji je s kineskim kolegom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja i u SAD.

Huang je sa Božovićem razgovarao i o upravo održanim izborima u Srbiji i uputio čestitke svim učesnicima izbora na fer i demokratskom izbornom procesu, rečeno je Tanjugu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

Huang je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi njegove koalicije, rekao je Božović i dodao da je generalni konzul uputio srdačne pozdrave Vučiću koji u Kini, kako kaže, uživa veliko poštovanje i koga kineski politički establišment smatra velikim državnikom i prijateljem.

Kurir.rs/Twitter/X

Bonus video:

00:31

Izjava predsednika Aleksandra Vučića povodom izbora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track