Najnovije vesti

PITANJE OD MILION DOLARA! Ko je napravio prvu i jedinu rok grupu u istoriji čuvene 63. Padobranske brigade?!
Foto: Ministarstvo odbrane

sećanja jednog vip vojnika

PITANJE OD MILION DOLARA! Ko je napravio prvu i jedinu rok grupu u istoriji čuvene 63. Padobranske brigade?!

Moja životna priča

Jedini padobranac među Pilotima, ali i muzičarima, Zoran Kiki Lesendrić, vojni rok je služio neobično dugo, 15 meseci i 26 dana 1983. godine u tadašnjoj JNA.

"Piloti su se raspali zbog mog odlaska u vojsku. Otišao sam u vojsku pravo s koncerta, i to u padobrance, kao panker od 60 kilograma. Bio sam član čuvene 63. padobranske u Nišu. Tada sam prvi put u životu osetio žrtvu, koja se na kraju isplatila. Video sam da možeš sve da uradiš, bilo na minus 20 ili plus 50, ali je bitna ekipa", oktrio je Kiki u ispovesti za Kurir i nastavlja:

Zoran Kiki Lesendrić
foto: Privanta arhiva

"Vojska me je naučila kako se živi drugačije, jer sam ja tada bio mlad, imao sam 22 godine. Tamo sam stekao prijatelje iz svih krajeva Jugoslavije, od Pule do Skoplja, i ostao sam sa svima u kontaktu. Za nešto više od 15 meseci, koliko sam proveo u vojsci, imao sam 34 skoka padobranom."

Goran Karan
foto: Ana Paunković

Kiki nije bio jedini muzičar, koji je tada služio vojni roku u Nišu, pa su odlučili da naprave i bend,

"Goran Karan je bio sa mnom u vojsci, tada je svirao u grupi Epicentar, zajedno smo izlazili u grad. Napravili smo zajedno i prvi bend u istoriji 63. padobranske brigade, ali se raspao nakon samo jedne svirke. To je bio dobar deo naših života, današnji klinci ne znaju šta propuštaju. Ja sam u to vreme već bio aktivan na muzičkoj sceni, sa Pilotima sam imao dva albuma. U vojsci su nastali "Kao ptica na mom dlanu" i refren "Kada sanjamo" - prisetio se muzičar.

Kurir.r/Lj. Radanov

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track