Sunce u vašem domu – „estetika sreće“ za udoban i inspirativan životni prostor
Foto: Promo

Sunce u vašem domu – „estetika sreće“ za udoban i inspirativan životni prostor

Forma Ideale -

Uređenje enterijera može biti kreativni i opuštajući, ali i napeti poduhvat. Ono oko čega se najčešće dvoumimo i o čemu dosta razmišljamo jeste boja, jer želimo da prostor u kome ćemo provoditi mnogo vremena adaptiramo svojim željama i potrebama, a da se u njemu ujedno osećamo srećno i opušteno.

Jedna od mogućnosti izbora boja koju možemo uklopiti u „estetiku sreće“ je žuta boja. S obzirom na to da je boja jedna od glavnih elemenata prilikom uređenja enterijera, treba joj dati dovoljno prostora za isticanje i kako bi pokazala sav svoj potencijal i postigla efekat koji želimo. Pošto je žuta boja sunca, ukoliko je unesemo u ambijent, daćemo mu radost, toplinu i novu energiju.

Na nama je da odlučimo u kojoj količini ćemo novu boju uneti u prostor. Zidovi u žutim nijansama će se istaći samom bojom, ali i uz pomoć komada nameštaja koji su neutralni, međutim, ako zidove želimo da stavimo u drugi plan, nameštaj poput ugaone garniture BELKANTO u žutoj boji, idelan je izbor za postizanje efekta vedrine i radosti. Takođe, detalji poput šarenih jastučića su uvek dobrodošli.

Nameštaj oko ovakve garniture trebalo bi da bude u svetlim drvo dekorima ili u beloj boji, poput klub stola BERT i trpezarijske stolice PS-802, kako bi ublažili jaku boju krupnog nameštaja i uneli osećaj lakoće i prozračnosti.

Ukoliko nismo sasvim sigurni da li smo spremni za žutu boju kao boju zidova ili dominantnog komada nameštaja, najbolje je da se odlučimo za dekorativne detalje koji privlače pažnju. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu ležaj NEW YORK, čija prednost leži u dizajnu koji podrazumeva žute dekorativne jastučiće, a pored jastučića u ambijent možemo uneti i druge, sitnije detalje. Takođe, žuti jastuk na fotelji G02 u neutralnoj boji daće prostoriji simetriju i još potpuniji efekat.

foto: Promo

Ako se ipak odlučimo za neki sitniji komad nameštaja u žutoj boji, fotelja G01, koja se može pozicionirati uz taman zid, biće idealno rešenje za kreativni, topli kutak koji će postati naše omiljeno mesto u domu.

foto: Promo

Energija našeg doma se automatski prenosi na nas, zato je važno da mu posvetimo mnogo pažnje. Bitno je da se odlučimo za boje koje prijaju našim čulima i koje će probuditi nove emocije, a samim tim će i nas same učiniti srećnijima.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track