Instagram diktira trendove – uredite dom kao profesionalac
Foto: Promo

Instagram diktira trendove – uredite dom kao profesionalac

Forma Ideale -

Na prvi pogled, ljubav prema dizajnu enterijera i ljubav prema Instagramu nemaju ništa zajedničko, međutim, ukoliko znamo da nam Instagram putem fotografija može pružiti savete i inspiraciju za uređenje prostora, onda slobodno vreme koje provodimo na društvenim mrežama možemo opisati kao spoj lepog i korisnog.

Postoji mnogo detalja koji nas privlače na fotografijama, a za to su svakako zaslužni profesionalci koji se kriju iza njih. Baš oni predlažu da, ukoliko želimo da neke od ideja sprovedemo u delo, napravimo svoj „inspiration board“ i tu sačuvamo sve ono što bismo voleli da imamo u našem domu. Najpre, treba odabrati stil koji odgovara našem senzibilitetu, ali i potrebama. Bilo da je to neki specifičan stil ili kombinacija više njih, važno je da ga definišemo kako bismo imali osnovu koju ćemo dalje nadograđivati.

Forma Ideale
foto: Promo

Fotografije sa Instagrama prikazuju potpuna uređenja, ali se često dešava i da daju samo segmente na osnovu kojih dobijamo inspiraciju o kreiranju i uređenju celog ambijenta. Ovim pravilom se vode i dizajneri enterijera što se može videti na primerima poput fotografije sa ležajem MONDO u sivoj boji, odlično uklopljenim uz vitrinu SARDINIA POP, ali i klub stolom BJ-9874 u kombinaciji metala i stakla.

Forma Ideale
foto: Promo

Topli drvo dekor je uvek dobrodošao kada su tamni tonovi zidova u pitanju, kao što je slučaj prikazanog dela ambijenta sa vitrinom SADRINIA 2K VS2. Uz dodatnu ugradnu rasvetu na vitrini, ovaj ambijent i pored tamnih zidova, odisaće toplinom, a ujedno će ostaviti i elegantan utisak.

I za ljubitelje urbanih uređenja, poput industrijskog stila, sa neobrađenim zidovima od opeke u kombinaciji sa podovima hladnih boja, postoje komadi nameštaja koji unose toplinu. U ovom slučaju to može biti komoda SARDINIA 2K1F u svetlom drvo dekoru toplog artisan hrasta, uklopljena sa stolicom TC-1991, koja svojom metalnom konstrukcijom pojačava karakteristike stila. Toplini doprinose i jastuci upečatljivih boja i paterna koji prave idealan balans između toplog i hladnog u enterijeru.

Forma Ideale
foto: Promo

Pravi primer estetski privlačnog komada nameštaja, prema dizajnerima enterijera Forma Ideale, jeste TV polica ALICANTE koju čini kombinacija dekora artisan hrasta i tamnog parsol stakla. Ona sama po sebi oplemenjuje prostor, a ukoliko se u ambijent doda i fotelja CUBA, cela prostorija će dobiti mnogo moderniji i atraktivniji izgled.

Forma Ideale
foto: Promo

Svaki od ovih primera odiše svojom toplinom i energijom, međutim, ukoliko nema detalja koji će dodatno oplemeniti prostor, uređenja ovih ambijenata neće biti potpuna. Ti detalji su svakako biljke. Pored toga što daju estetski doživljaj, one osvežavaju prostor i unose novo raspoloženje u dom. Upravo su zelene sobne biljke baš ono što treba svakoj prostoriji kako bi se istakla sva njena lepota, a ujedno osvežila stara i dodala nova, sveža, energija u kojoj ćemo svakodnevno uživati.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track