Kutak za slasni trenutak – predstavljene četiri nove kolekcije kuhinja
Foto: Promo

Kutak za slasni trenutak – predstavljene četiri nove kolekcije kuhinja

Forma Ideale -

Promene su uvek dobrodošle, a najviše im se radujemo ako aktivno učestvujemo u njima, možemo da biramo ishode i utičemo na njih. Prilikom uređivanja naših domova, neizostavno je da svaki član porodice iskaže svoju želju ili zamisao, ali kada se radi o kuhinji, samo oni najveći ljubitelji kuvanja će se posebno udubiti u uređenje ovog ambijenta. Međutim, bez obzira na to da li volimo da kuvamo ili ne, prostrane kuhinje, koje se stilski uklapaju u ambijente dnevne sobe i trpezarije, prvi su izbor svakog od nas. Baš zbog toga predstavljene su kolekcije kuhinja NEVA, UNA, LIDIA i TARA koje zadovoljavaju različite ukuse.

Pored toga što u ovim kolekcijama sigurno možemo pronaći stil koji nam se dopada, jer svaka od njih ima svoje osobenosti, važna je i mogućnost izbora jedinstvene idealne kombinacije elemenata. Standardnih 30 kuhinjskih elemenata, donjih, visećih ili kombinovanih, kao što su delovi za ugradne frižidere i rerne, ali i ugaone elemenate, koji omogućavaju maksimalnu iskorišćenost prostora, izbor su koji je pred vama. Pored klasičnih jednokrilnih i dvokrilnih donjih delova, u kolekcijama su i delovi nestandarnih dimenzija, ali i elementi sa žičanim korpama, idelni za odlaganje detalja za koje do sada niste našli bolje mesto. Među visećim delovima izbor je takođe raznovrstan, od standardnih do nestandarnih dimenzija, ali i potpuno zatvorenih ili zastakljenih visećih delova i, na kraju, mogućnost izbora visećih delova za podgradni ili ugradni aspirator, neophodan svakoj savremenoj kuhinji. Poseban benefit je „soft close“ mehanizam zatvaranja kuhinjskih elemenata.

Kuhinjska kolekcija NEVA izrađena u visokom saten lak sjaju odlično je rešenje za ljubitelje klasične elegancije. Kombinacija ručica i radnih ploča, koje takođe možemo birati, zadovoljavaju kako estetske, tako i funkcionalne standarde. Ukoliko se, prilikom kupovine neke od kuhinja, opredelimo i za neku od sudopera i slavina iz salona Forma Ideale, unapred ćemo moću da poboljšamo estetski doživljaj nove kuhinje.

Forma Ideale
foto: Promo

I kuhinjska kolekcija UNA podrazumeva visoki sjaj, pa bez obzira na to da li bismo izabrali dekor bele ili sive lak folije, svakako ćemo imati određenu dozu elegancije u domu. Ako smo ipak spremni za eksperimentisanje i neke nove ideje, predlog je da kombinujemo bele i sive kuhinjske elemente koji će doprineti autentičnom pečatu našeg stila.

Ljubitelje retro stila će sigurno privući kolekcija kuhinjskih elemenata LIDIA sa MDF mat folijom i 3D aplikacijom u obliku rama na frontovima. Elementi ove kuhinje su dostupni u beloj i sivoj boji, a izbor radne ploče i ručica može dodatno naglasiti karakteristike stila. Ipak, postoji mogućnost i ostvarivanja klasičnijeg izgleda kuhinje, ali sa određenom dozom elegancije, ukoliko se opredelimo za elemente u sivoj boji, ali sa posebno izabranom pločom i ručicama.

Forma Ideale
foto: Promo

Nikako ne treba zaboraviti dekore kuhinjskih frontova u dekoru drveta, kojima se odlikuje kuhinjska kolekcija TARA, a koja pored estetike, uz pomoć rustične stilske note, ostvaruje i toplinu doma.

Forma Ideale
foto: Promo

Sada je pitanje za šta se odlučiti. Rustično ili moderno? Klasično ili elegantno? Ako smo i dalje u nedoumici, a želimo od svega po malo, dizajneri enterijera Forma ideale predlažu kombinaciju donjih kuhinjskih elemenata iz kolekcije TARA, sa visećim elementima iz kolekcije NEVA. Iako nesvakidašnji spoj dekora drveta i sjaja saten lak folije, spoj TARE i NEVE, jedno je od modernih i neočekivanih, a opet estetski izuzetno privlačnih rešenja. Ako još izboru dizajna kuhinjskih kolekcija dodamo i mogućnost izbora elemenata, radnih ploča, ručica, panela za kombinovane kuhinjske elemente, sokli i diht lajsni, ali i sudopera i slavina, zaista ćemo svom domu dati jedan novi, autentični pečat i imaćemo našu „ličnu“ kuhinju koju smo sami osmislili, a koja nas već sada čeka na najbližoj lokaciji salona Forma Ideale.

Kako je kuhinja prostorija u kojoj provodimo određeni deo dana, važno je da se u njoj osećamo prijatno i opušteno, da nas ispunjava energijom, voljom i inspiracijom zbog koje će nadolaziti novi recepti i jela, a kada budemo osetili i da su drugi zadovoljni našim novim specijalitetima, biće nam jasno šta nam je to malo trebalo da postanemo pravi „šef kuhinje“.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track