Vaše ideje i naši trikovi stvaraju savršen ambijent trpezarije
Foto: Promo

Vaše ideje i naši trikovi stvaraju savršen ambijent trpezarije

Forma Ideale -

Kada se trpezarija, ambijent koji je nekada bio centar okupljanja porodice za vreme obedovanja, zameni restoranima i kioscima brze hrane, to znači da je vreme za promene. Jedan od prvih koraka jeste uređenje enterijera same prostorije, a kako biste od trpezarije napravili jedan privlačan kutak u kome ćete poželeti da provodite više vremena, njeno uređenje zaslužuje posebnu pažnju. Bilo da je trpezarija (video) u vašem domu zasebna prostorija, uklopljena u kuhinju ili dnevnu sobu, uz prave savete je možete urediti tako da bude lepa i funkcionalna.

Ukoliko imate zasebnu trpezariju, njen glavni element treba biti trpezarijski sto TOLEDO, u kombinaciji opak bele i crne, sa pločom od kaljenog stakla, koji monohromatskom kombinacijom doprinosi eleganciji. Neizostavni elementi su svakako i stolice, a one koje će obezbediti pravu udobnost jesu trpezarijske stolice G604, čija će ljubičasta boja uneti dinamiku u monohromatski ambijent.

Svakoj trpezariji je potreban i nameštaj koji služi za odlaganje, a u ovom slučaju možete izabrati komodu ENZO, iz istoimene kolekcije. Njene dimenzije garantuju da ćete spakovati sve što vam je potrebno, dok dizajn podržava moderan stil uređenja. Gornja površina komode odlična je za dekorisanje, a ima i još jednu otvorenu policu koju takođe možete koristiti u te svrhe.

Forma Ideale
foto: Promo

Uz ovakav nameštaj, savet je da birate svedenu dekoraciju, a jedan od takvih predloga mogu biti i ogledala različitih dimenzija, koja ćete postaviti iznad komode, a čije će se reflektujuće površine odlično uklopiti uz belu lak foliju.

Ako vam je ipak potreban dodatni prostor za odlaganje, uz komodu ENZO odlično će se uklopiti vitrina ENZO 2K VS1 125, koja ne zauzima veliku površinu, a zahvaljujući vertikalnom sistemu odlaganja obezbeđuje dovoljno mesta za sve ono što možda nije stalo u komodu.

Ukoliko kuhinja i trpezarija dele isti prostor, nameštaj bi, osim po boji, trebalo uklopiti i stilski. Zbog toga, kuhinju MILENA, u opak belom dezenu sa belom lak folijom možete kombinovati sa trpezarijskim stolom CREMONA TS 155x90, koji predstavlja spoj klasičnog i savremenog. Stolice koje bi se uklopile uz ovaj, moderan stil, jesu stolice NF-901A, ali su u ambijent podjednako dobrodošle i bele drvene trpezarijske stolice G504.

U ovaj monohromatki ambijent možete uneti i boje kroz dekoraciju, pa ukoliko želite da ostvarite osećaj vedrine, žuta će biti odlično rešenje, a novu energiju će uneti zelena boja sobnog bilja, koja će oplemeniti prostor. Prednost zajedničkog prostora trpezarije i kuhinje upravo je u funkcionalnosti, tako da sto može biti dodatna radna površina ili na njega možete postaviti bokal sa vodom, voće, kolače i cveće.

Vrlo često viđamo i fuziju dnevnog boravka i trpezarije, a u ovom slučaju je potrebno uklopiti dekor stola sa dekorom nameštaja u dnevnoj sobi. Pravi izbor je drvo dekor i artisan hrast, a uz sistem elemenata LAZIO dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijski sto OSCAR TS, koji zadovoljava sve estetske i funkcionalne zahteve. Odličan dodatak jesu i stolice KRIS, a njihova zelena boja, koja se uklapa u industrijski stil, daće ambijentu notu avangarde.

Forma Ideale
foto: Promo

Elemenata trpezarijskog nameštaja je mnogo, kombinacija još više, a na vama je da zamislite svoju idealni ambijent i izaberete baš onu najbolju i po vašoj meri. Naši mali trikovi i saveti su uvek tu za vas, ali samo vaše lične ideje mogu stvoriti novu energiju koju ste oduvek želeli za svoj dom. Uživajte u njemu!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track