Retro stil se vraća na velika vrata u dizajn enterijera
Foto: Promo

Retro stil se vraća na velika vrata u dizajn enterijera

Forma Ideale -

Poslednjih nekoliko godina trend retro nameštaja veoma je popularan, čak i među mlađim generacijama. Retro stil u dizajnu enterijera oživljava period iz sredine prošlog veka i promoviše nostalgična osećanja koja donose osećaj udobnosti i sigurnosti.

Jednostavnost i čiste linije odlika su nameštaja iz ovog perioda i pokazale su se kao veoma atraktivne prilikom uređenja modernih enterijera. Tanki metalni nogari na nameštaju veoma su popularni, a njihov minimalistički izgled fokusira pažnju na materijal i dizajn. Lagana su i prozračna alternativa glomaznim, čvrstim nogarima, što ih čini savršenim za male prostore.

Klub sto COBRA 45X50 sa metalnim nogarima stilizovan je tako da se uklapa u moderne ambijente doma i zadovolji sve funkcionalne, ali i estetske zahteve za uređenje. Kombinacija drvo dekora i metala čini ga odličnim izborom za ambijente uređene u industrijskom stilu.

Forma Ideale
foto: Promo

U ovakav enterijer dnevnog boravka sjajno se uklapa i regal MERIDA koji zbog lajsni koje doprinose osećaju masivnosti korpusa, kao i otvorenim policama, ali i onim zastakljenim, ističe vanvremenske stilske karakteristike koje su lako uklopive i uz druge enterijerske pravce.

Kod retro stila je veoma važno uspostaviti ravnotežu. Sofe ili fotelje u smelim bojama, dizajna koji takođe pripada sredini prošlog veka, kombinujte sa elegantnim drvenim podovima ili tepihom, savremenim stočićem za kafu i modernom šarenom tapetom.

Fotelja NEW YORK u zelenom štofu, koja po dizajnerskim crtama pripada retro stilu, odlično se uklapa uz klub sto BJ-9395 modernog dizajna sa staklenom pločom, koja doprinosi njegovoj transparentnosti i eleganciji.

Forma Ideale
foto: Promo

Tepisi od veštačkog krzna ili vune nikada nisu izašli iz mode, još od 1970-ih, a u poslednje vreme su postali obavezni dodatak u ambijentima doma. Sa neverovatnom teksturom, prirodnim stilom i izuzetnom mekoćom, tepisi od veštačkog krzna nude topao i prijatan kontrast rustičnim podovima od tvrdog drveta.

Atraktivan retro detalj su i drvene zidne obloge iz šezdesetih godina prošlog veka, koje u kombinaciji sa zemljanim bojama nameštaja unose dodatnu teksturu u prostor. Dodatnu svežinu donosi i kombinacija sa modernim tanjim vertikalnim letvicama, ali i bogatstvo hladnih neutralnih tonova modernog nameštaja.

U upotrebu se vraća i pleteni nameštaj, a juta, ratan i bambus su odlični materijali koji mogu da daju prirodan element unutrašnjosti doma. Dizajneri enterijera Forma Ideale kao sjajan komad za vaš dnevni boravak preporučuju pleteni tabure, koji će se odlično uklopiti pored klub stola MATRIX u kombinaciji drvo dekora i metala.

Retro dizajn enterijera predstavlja eklektičnu mešavinu starih stilova i novih formi, ili novih formi sa starim materijalima i završnim obradama. Ukoliko se odlučite da preuredite dom u ovom stilu, zaboravite na sva moderna pravila, osetite svoj prostor i dajte mu lični pečat.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track