Kombinacija žute i plave boje za idealnu atmosferu spavaće sobe
Foto: Promo

Kombinacija žute i plave boje za idealnu atmosferu spavaće sobe

Forma Ideale -

Spavaća soba treba da predstavlja vašu utočište u domu, gde ćete se odmoriti nakon napornog radnog dana. Osećaju mira i opuštenosti svakako doprinosi atmosfera samog ambijenta, kao i dobra osvetljenost. Spavaće sobe najčešće imaju jedan prozor standardnih dimenzija, pa se za efekat sunca i prirode mogu koristiti razne kombinacije boja u prostoru.

U primeru stana od 45m2, gde spavaća soba ima i prozor i balkonska vrata za terasu, zbog samog oblika prostorije i položaja kreveta bilo bi poželjno obezbediti dodatnu osvetljenost. Odlična podloga može biti zid u neutralnom sivom tonu.

Za akcentni komad nameštaja možete izabrati garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta i savremenog dizajna, koji sa leve strane kliznog mehanizma ima i ogledalo. Uz njega se odlično uklapa komoda SARDINIA 4F, koja je spoj topline rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a njenoj funkcionalnosti doprinose i četiri fioke u koje možete smestiti razne stvari. Kontast u ambijentu i dodatno naglašavanje komada nameštaja možete postići krečenjem zida iza ovih elemenata u svetloplavu nebo nijansu.

Uz ove nijanse sjajno ide i zlatkasto žuta boja, pa bi odlično rešenje bio tapacirani francuski ležaj BAZEL koji se svojim izgledom uklapa u moderan ambijent spavaće sobe.

Kako biste sprečili da šarenilo zavlada ambijentom, predlog je da podnožje ležaja dopunite trpezarijskom klupom B510 u sivoj nijansi, koja će se slagati i sa zidom iza ležaja. Dugi nogari klupe dorinose eleganciji prostora, naspram krupnijih komada nameštaja u ambijentu. Iz istog razloga umesto noćnog ormarića možete koristiti klub sto VKCT-50218 koji će se sjajno uklopiti uz crne detalje na komodi i garderoberu.

Plava boja doprinosi mirnom i umirujućem ambijentu, dok žuta unosi trenutnu živost u prostor. Zbog toga ove dve boje zajedno stvaraju savršen balans spokojnog i živahnog enterijera, dok će umerena doza crne ublažiti dinamiku koju unose boje i povezati sve nijanse koje su korišćene.

Nadamo se da smo vam pomogli ovim neuobičajenim koloritnim rešenjem za uređenje spavaće sobe. Sledeći naše savete postići ćete da vaša spavaća soba predstavlja topao i prijatan ambijent sa modernim komadima nameštaja i naglašenom kombinacijom boja i elemenata, u kome ćete moći da uživate i maksimalno se opustite i odmorite. Važno je svakako da se vodite sopstvenom intuicijom, u skladu sa svojim željama, kako bi ambijentu dali i svoj lični pečat, što možete postići dekorativnim detaljima i sitnicama.

Tags: Forma Ideale, prolećno osveženje enterijera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track