HUMANOST BEZ GRANICA : Novogodišnje radosti za mališane sa smetnjama u razvoju
Foto: Promo

HUMANOST BEZ GRANICA : Novogodišnje radosti za mališane sa smetnjama u razvoju

OSI Informator -

U osnovnoj školi „12.septembar“ u Negotinu, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju, u petak 28. decembra uručeni su novogodišnji paketići.

Dragan Rajčić, dobrotvor i donator ovih paketića, obišao je učenike uručio im novogodišnje paketiće, kao što je i prethodne nedelje isti podvig učinio prema učenicima u izdvojenom odeljenju ove škole u Kladovu. Da radost i druženje budu potpuni, gospodin Rajčić je deci upriličio druženje sa Deda Mrazom i medom Nonijem, što je dovelo do oduševljenja svih učenika škole.

foto: Promo

Idejni tvorac „Eko parka“ u Jabukovcu, gospodin Vujić Alen takođe je darivao paketiće učenicima OŠ „12.septembar“.

Nisu izostale ni tradicionalne radionice u kojima đaci ove škole vrlo rado učestvuju.

Radionicu „Preko brda, preko brega“ realizovalo je Udruženje „Nada“ iz Kladova, dok su učenici gostovali na radionici dečjeg odeljenja biblioteke „Dositej Obradović“, te u Udruženju „Duga“ u Negotinu.

foto: Promo

Naposletku, zahvaljujući Biljani Dragišić i Sanji Bošnjak, poreklom iz Negotina, a članicama Kola srpskih sestara „Sveta Petka“ u Oslu, te Kamernom horu „Sveti Vasilije Ostroški“ iz norveške prestonice.

Oni su donirali školi „12.septembar“ vrednu računarsku opremu i prenosnu interaktivnu tablu, koja će umnogome olakšati stručni rad osoblja škole i unaprediti kvalitet obrazovanja dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track