Najnovije vesti

MINISTARSTVO ZA RAD: Potpisani ugovori za dodelu sredstava na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

MINISTARSTVO ZA RAD: Potpisani ugovori za dodelu sredstava na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

OSI Informator
13:03h

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je ugovore sa 34 Saveza udruženja osoba sa invaliditetom kojima se dodeljuju sredstva na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini i istakao da je ove godine za tu namenu izdvojeno blizu 266 miliona dinara, što je 26 miliona više u odnosu na 2018. godinu.

Ministar Đorđević rekao je da je briga o osobama sa invaliditetom i unapređenje njihovih uslova života bio i ostao prioritet rada Ministarstva i dodao da će se svake godine za te namene izdvajati sve više sredstava, u skladu sa mogućnostima države.

Đorđević je svim udruženjima poželeo uspeh u daljem radu i istakao da su transparentnost i pravila raspodela sredstava i dalje najbitniji u toku realizacije projekata.

Vlada Republike Srbije posvećena je unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i cilj nam je da nakon realizacije projekata i država i osobe sa invaliditetom budu jednako zadovoljni postignutim rezultatima. Zajednički cilj svih građana Srbije jeste stvaranje boljeg, modernijeg i bogatijeg društva i učinićemo sve da taj cilj bude ostvaren - istakao je Đorđević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za finansijsko upravljanje, računovodstvo i kontroling prof. dr Saša Trandafilović i predsednik Komisije za sagledavanje i procenu programa Vojin Č. Jondić, v.d. pomoćnika direktora Inspektorata za rad.

D.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja